Svarthammervegen 3

Tromsdalen

Soverom
4 stk
Størrelse
174m2
Prisantydning
5 490 000,-

Svarthammervegen 3 - En eldre enebolig med familievennlig beliggenhet i Tromsdalen med kort gåavstand til skole, barnehage, dagligvare og herlige turområder. Boligen framstår velholdt, men har gjennomgående behov for oppussing/modernisering. Stor e iendomstomt på 811 kvm flotte sol- og utsiktsforhold. Eiendommen ligger på en hjørne/endetomt i et barnevennlig og etterspurt nabolag i Tromsdalen. Høydepunkter: Familievennlig beliggenhet på ende/hjørnetomt.. Stor eiendomstomt på 811 kvm.. Flotte sol- og utsiktsforhold. . Moderniseringsbehov, men stort potensiale.. Biloppstillingsplasser og integrert garasje.. Gode kollektivforbindelser.. Familievennlig beliggenhet nært skole, barnehage og TUIL Arena.. Fine turområder som Sherpatrappa og Fjellheisen i umiddelbar nærhet.. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 5 490 000,-
Boligtype: Enebolig
Eierform: Eier (Selveier)
Primærrom: 106m2
Bruksareal: 174m2
Soverom: 4
Byggeår: 1958
Energimerking: G

Se full beskrivelse

Eiendom Svarthammervegen 3
9020 Tromsdalen
Oppdragsnummer 52-23-0281
Totalvurdering Svarthammervegen 3 - En eldre enebolig med familievennlig beliggenhet i Tromsdalen med kort gåavstand til skole, barnehage, dagligvare og herlige turområder. Boligen framstår velholdt, men har gjennomgående behov for oppussing/modernisering. Stor eiendomstomt på 811 kvm flotte sol- og utsiktsforhold. Eiendommen ligger på en hjørne/endetomt i et barnevennlig og etterspurt nabolag i Tromsdalen.

Høydepunkter:

- Familievennlig beliggenhet på ende/hjørnetomt.
- Stor eiendomstomt på 811 kvm.
- Flotte sol- og utsiktsforhold.
- Moderniseringsbehov, men stort potensiale.
- Biloppstillingsplasser og integrert garasje.
- Gode kollektivforbindelser.
- Familievennlig beliggenhet nært skole, barnehage og TUIL Arena.
- Fine turområder som Sherpatrappa og Fjellheisen i umiddelbar nærhet.
Matrikkel Gnr. 17 bnr. 414 i Tromsø kommune
Beliggenhet Eiendommen ligger høyt til i Tromsdalen og nyter god utsikt over blant annet Ishavskatedralen, Tromsøya og Kvaløyfjellene. Området er kjent som et attraktivt, barnevennlig og sentralt boligområde. Beliggenheten byr også på gode solforhold. Her kan du nyte solen fra februar, og med ettermiddagssol og midnattssol sommertid.
Adkomst Adkomst fra offentlig vei.
Tomt/beskaffenhet Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Grunnmur pusset/slammet over terreng.

Eiet tomt på 811 m² som er lett skrånende. Opparbeidet med plen og beplantning. Brosteinsbelagt vei og gårdsplass. Parkering i garasje og på egen tomt.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Edmund Hansen datert 01.08.2023, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Boligtype, og eierform Selveier Enebolig
Byggeår 1958
Areal Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 174 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 1, Antall rom: 5
Byggemåte Taktekking i stålplater. Vindski i tre. Takrenner, nedløpsrør og beslag i metall og plast. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Luftespalter ved raft. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående og liggende utvendig trekledning. Grunnmur malt over terreng.

Malte trevinduer med 2 - lags energiglass. Hoveddør i boligen er lakkert tredør med glassfelt. Balkongdør og verandadør i lakkert tre med glassfelt. Kjellerdør i lakkert/beiset tre med glassfelt. Veranda på ca. 8 m² med trerekkverk. Utgang fra stue. Konstruksjoner og overflater i treverk. Overbygd. Balkong på ca. 12 m². Utgang fra soverom på loft. Rekkverk, konstruksjon og overflater i treverk. Dekke i papp. Overbygd. Utvendig trapp i stål. Rekkverk.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Edmund Hansen datert 01.08.2023, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Ferdigattest Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Tromsø kommunes arkiv. Boligen er oppført i ca 1958, noe som er før bygningsloven trådte i kraft for hele landet i 1965, og det er ikke uvanlig at det i mange kommuner er mangelfulle arkiv for tiden før 1965. Det foreligger derimot søknad og vedtak for oppføring datert 11.02.56 og for 17.02.65 og 13.08.79.
Innhold Inngår i P-rom:
Loftsetasje: 4 soverom og Gang.
1. etasje: Kjøkken, Bad/vaskerom, Stue, Gang, Soverom og Vindfang.

Inngår i S-rom:
Kjeller: 4 boder og garasje.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Edmund Hansen datert 01.08.2023, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Standard Gulv består i hovedsak av: Belegg. Teppe. Betong.
Vegger består i hovedsak av: Tapet. Kinapanel. Malte plater. Mur/Betong. Malt fiberstrie. Malt trepanel.
Himlinger består i hovedsak av: Malte plater og flater.

VÅTROM
Vegger er belagt med malte fiberstrier. Himling med malte plater. Vinylbelegg på gulv. Innredning med underskap. Profilerte fronter med dørhåndtak. Laminat benkeplate med nedfelt servant. Veggmontert speil med lys. Sideskap. Gulvmontert toalett. Plassbygd dusjnisje med skyvedører og veggmontert dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin. Stråleovn på vegg. Elektrisk vifte i vegg.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med over og underskap. Glatte fronter med håndtak. Benkeplate i laminat og stål med oppvaskkum. Belegg over benkeplate. Belysning og uttak for strøm. Kjøkkenventilator med avtrekk. Plass til frittstående: Kjøleskap og komfyr.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Synlige vannrør i: Kobber. Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter. Varmtvannstanken er på ca. 160 liter montert i kjeller. Det er oljetank i stål.

Sikringsskap med skrusikringer. Foreligger kursfortegnelse. Åpent elektrisk anlegg. Røykvarslere og brannslukningsapparat.

ROM UNDER TERRENG:
Betonggulv på grunn. Oppforet gulv med trepanel og teppe. Innvendige utforede vegger av tre på deler av grunnmur. Malt trepanel i tak. Innvendige trapper i malt tre. Rekkverk. Innvendige dører i finer og malte tredører. Glassfelt i noen av dørene.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG 0: Ingen avvik
TG 1: Mindre eller moderate avvik
TG 2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
TG 2: Avvik som kan kreve tiltak
TG 3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG 3:

- Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Målt høydeforskjell på soverom loft.: Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 19 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 25 mm.
Målt høydeforskjell i stue 1.etg.: Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 20 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 32 mm.
Målt høydeforskjell på bod ved varmtvannstank i kjeller: Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 18 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 25 mm.

Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

- Rom Under Terreng
Det er avvik: Det er observert og målt høye verdier av fukt. Saltutslag på flere vegger. Råte i trepanel på vegg. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i kjeller. Hulltaking er derfor ikke nødvendig. Fuktighet over 16 % gir fare for muggdannelser. Det kan være spor etter muggdannelser på bygningsdeler som er utsatt for høyere fukt deler av året/ kortere tid.

Påvist forhøyede fuktindikasjoner i overflater på betonggulv som er mer eller mindre vanlig på eldre gulv uten fuktsperre og samtidig kan ha en sammenheng med sviktende drenering. Oppforet gulv og utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Bad/vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Over tid har bruken, og måten å bruke et våtrom endret seg. De påkjenningene som tidligere var på vegger og gulv var forholdsvis små i forhold til det som i dag er vanlig. Eldre løsninger tåler ofte ikke de påkjenningene som er vanlig i dag. Noe som har medført at kravene til tekniske løsninger er blitt strengere med årene. Ut over dette er det observert følgende avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsning/tettesjikt. Råte mellom vask og vegg. Svertesopp i dusj. Membran/slukmansjett er ikke synlig i sluk.

Synlig sprekk i vinylbelegget flere steder, i tillegg til utettheter rundt sluk. Hull i belegg enkelte steder mellom vegg og gulv. Ved dør til gang er det åpent inn i konstruksjonen. Ikke synlig mansjett rundt rørgjennomføringer. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Våtsonen i et dusjområde strekker seg 1 meter ut fra dusjveggen. Vinduet på badet ligger derfor inne i våtsonen. Ikke tilfredsstillende tilluft ved f.eks. spalte under dør. Fuktskader/svelling på benkeskap. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Målt fallforhold med laser 14 mm.

En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

- Andre installasjoner
Oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstingeniøren.

TG 2: Avvik som kan kreve tiltak

- Nedløp og beslag
Det er avvik: Det er observert råteskade på vindski. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passer på renner/nedløp/beslag. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: På kott er det isolert med synlig isopor. Dette er et materiale som ikke bør benyttes i forhold til brann og sikkerhet. Noe dårlig lufting på raft. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Det ble observert fuktmerker rundt pipe. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Dette er et generelt forhold og ikke bare knyttet til denne boligen. Dette som en opplysning. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dekket på balkong på loft bør byttes. Delvis råte i rekkverk på balkong, loft. Rekkverkene på både veranda og balkong er for lavt i forhold til dagens krav på 1,0 meter. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Overflater
Hull i vegg mellom stue og kjøkken etter et gammelt kjøleskap. Usikkert hvorfor det ble skåret hull i veggen. Fuktmerke i gulv etter kjøleskapet. Målt tørre verdier. Knirk i gulv enkelte steder. Teppe som er lagt på flere rom har "bølget" seg. Skader i beleggskjøter. Generelt slitte overflater, utover normal slitasjegrad. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

- Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Pipe er tapetsert. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det foreligger ikke dokumentasjon på feiing de siste årene. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Innvendige trapper
Det er liten frihøyde i trappeløp Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp skal ha forsvarlig rekkverk og solid håndlist på begge sider (fra 1967-forskrift). Det er for liten frihøyde i trappeløp. Knirk i trapp. Trapp til kjeller er bratt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Innvendige dører
Det er avvik: Dør til bad er slitt. Dørvrider mellom stue og kjøkken fungerer ikke. Dør mellom stue og gang tar i karm. Dørene bærer preg av bruksslitasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Bad/vaskerom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

- Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Blandebatteri fungerer ikke. Svelling inne i servantskapet. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Kjøkken
Det er avvik: Viften starter tregt, og det er noe støy fra den. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner Gå til side Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tanken er fra 1969. Synlig rust rundt beslagsløsning på varmtvannstanken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer. Foreligger kursfortegnelse. Åpent elektrisk anlegg. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Jeg er ikke EL fagperson

- Drenering
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Terrengforhold
Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for aktsomhetskart for snø- og steinskred. Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Oljetank
Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Utstyr er ikke teknisk vurdert. Forbud mot fyring med fossil olje fra 2020. Eieren har ansvar for oljetanken og må kontrollere at tanken til enhver tid er i betryggende stand. Kontroll skal gjennomføres som periodiske tilstandskontroller, eller ved et system for automatisk lekkasjevarsling. Kontrollen skal dokumenteres skriftlig. Opplyst av selger: Uvisst om det fortsatt er olje på tanken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

TG 2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak

-Taktekking
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertaket. Fuktskader i undertak på balkong, loft. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Veggkonstruksjon
Det er avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledningen er generelt værslitt. Det er liten eller ingen lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Ingen lufting der det er liggende kledning. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm.

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på trekonstruksjonen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Opplysning gitt av selger: Antas at vindfang og soverom i 1.etg. er ikke isolert. Dette forholdet bør undersøkes nærmere. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Dører
Kjellerdør er treg. Verandadør 1.etg. har ikke utvendig håndtak. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, https://dsa.no/radon. Radon målinger blir anbefalt de fleste steder for å danne seg et bilde av situasjonen angående risiko knyttet til eventuelt radon eksponering. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

- Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Edmund Hansen datert 01.08.2023, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av panelovner, varmepumpe og ildsted. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Oljetank ligger nedgravd på eiendommen. Har ikke vært i bruk på mange år. Ukjent størrelse/tilstand.
Parkering Bilen parkerer du trygt i garasje eller på tomt.
Tomten Areal: 811 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av jernrør og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Regulering Eiendommen er regulert som områder for boliger m/tilhørende anlegg, jfr. reguleringsplan datert 18.01.1965.
Eiendommen registreres beliggende innenfor fortettingsområdet og innenfor sone for aktsomhetskart for snø- og steinskred, jfr. eiendomsrapport datert 06.07.2023.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 5 490 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,- (avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Kai Edmund Hansen den 01.08.23
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 168 554,-
Formuesverdi sekundærbolig: 4 206 794,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2021.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 20 008,- pr. År.
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendom 5401-17/23:

1956/3076-2/97 Bestemmelse om veg 02.07.1956
rettighetshaver:Knr:5401 Gnr:17 Bnr:414
Bestemmelse om vann/kloakkledning

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport datert 01.08.2023
Selgers egenerklæring om eiendommen datert 04.08.2023
Byggetegninger av ombygging
Reguleringsplan
Eiendomsrapport
Grunnkart (ortofoto og VA)
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Vedrørende byggeår:
Byggeår er noe usikkert. I følge matrikkelen ble boligen tatt i bruk 01.01.1967. Det foreligger byggemelding fra 1965 som gjelder tilbygg. Dette kan indikere at noe av boligen er eldre enn dette. Selger mener at boligen er fra 1958. Tegninger på opprinnelig hus er fra 02.08.1957.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Kjeller: I dag er det fire rom: Trapperom, matbod og to boder, i tillegg til garasje som er tilbygg.
1 etg: Tilbygg inngangsparti er soverom/kontor. Inngang på fremsiden av huset, mot vei. Utenfor stue er det nå veranda.
Loft: Rom som på tegningen er utenfor soverom framstår som en veranda i dag.

Selger informerer om følgende i egenerklæringen:
- Vet ikke noe om oljetanken. Det eneste jeg vet er at den ikke har vært brukt på mange år.

Selger opplyser videre om at det ikke er nedlagt fyringsforbud av vedovn, men at faren som bebodd eiendommen ikke brukte ovnen selv.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.

Eiendommen selges av arving. Arving har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være feil og mangler ved eiendommen som det ikke er spesifikt opplyst om. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Anders Karlstrøm

(+47) 99501466

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For ytterligere informasjon og visning kontakt Anders Karlstrøm!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Svarthammervegen 3 - Presentert av Anders Karlstrøm
Velkommen til Svarthammervegen 3 - Presentert av Anders Karlstrøm
Eiendommen ligger på en hjørne/endetomt i et barnevennlig og etterspurt nabolag i Tromsdalen.
Eiendommen ligger på en hjørne/endetomt i et barnevennlig og etterspurt nabolag i Tromsdalen.
Stor eiendomstomt på 811 kvm.
Stor eiendomstomt på 811 kvm.
Boligen framstår gjennomgående moden for oppussing og modernisering.
Boligen framstår gjennomgående moden for oppussing og modernisering.
Til gjengjeld er eiendommen et strålende utgangspunkt for å skape et flott hjem!
Til gjengjeld er eiendommen et strålende utgangspunkt for å skape et flott hjem!
Planskisse 1. etasje.
Planskisse 1. etasje.
Planskisse loftsetasje.
Planskisse loftsetasje.
Planskisse kjeller.
Planskisse kjeller.
Velkommen inn!
Velkommen inn!
God planløsning med oppholdsrom i 1. etasje og soverom i 2. etasje.
God planløsning med oppholdsrom i 1. etasje og soverom i 2. etasje.
Som andre eldre hus, har boligen god størrelse på oppholdsrommene.
Som andre eldre hus, har boligen god størrelse på oppholdsrommene.
Fra stuen er det utgang mot veranda.
Fra stuen er det utgang mot veranda.
Stuen er møbleringsvennlig hvor man fint innreder sosiale soner etter ønske.
Stuen er møbleringsvennlig hvor man fint innreder sosiale soner etter ønske.
Stuen har store vindusflater som slipper inn rikelige mengder med naturlig lys i rommet.
Stuen har store vindusflater som slipper inn rikelige mengder med naturlig lys i rommet.
Stor veranda med overbygg.
Stor veranda med overbygg.
Verandaen har også lekker utsikt mot Tromsøya og sundet.
Verandaen har også lekker utsikt mot Tromsøya og sundet.
Spisebordet får en naturlig plass mellom stuen og kjøkkenet.
Spisebordet får en naturlig plass mellom stuen og kjøkkenet.
Vedfyring i stuen. Uvisst tilstand på vedyringen.
Vedfyring i stuen. Uvisst tilstand på vedyringen.
På kjøkkenet har man også plass til et enklere spisebord med stoler.
På kjøkkenet har man også plass til et enklere spisebord med stoler.
Kjøkkenet er av eldre dato.
Kjøkkenet er av eldre dato.
God størrelse på kjøkkenet.
God størrelse på kjøkkenet.
Soverom/kontor i 1. etasje.
Soverom/kontor i 1. etasje.
Badet i 1. etasje.
Badet i 1. etasje.
Boligen har 4 soverom i 2. etasje.
Boligen har 4 soverom i 2. etasje.
Soverom 2.
Soverom 2.
Soverom 3 med utgang til egen veranda.
Soverom 3 med utgang til egen veranda.
Overbygd veranda.
Overbygd veranda.
Soverom 4.
Soverom 4.
Integrert garasje i boligen.
Integrert garasje i boligen.
Området framstår familievennlig og har lite gjennomgangstrafikk.
Området framstår familievennlig og har lite gjennomgangstrafikk.
Eiendommen har meget fine sol- og utsiktsforhold.
Eiendommen har meget fine sol- og utsiktsforhold.
Dagligvarebutikk i kort gåavstand fra boligen.
Dagligvarebutikk i kort gåavstand fra boligen.
Umiddelbar nærhet til herlige turområder.
Umiddelbar nærhet til herlige turområder.
Lysløypa starter en kort spasertur fra eiendommen.
Lysløypa starter en kort spasertur fra eiendommen.
Velkommen til visning!
Velkommen til visning!