Dramsvegen 185

Tromsø

Soverom
2 stk
Størrelse
118m2
Prisantydning
4 930 000,-

Velkommen til Dramsvegen 185 - Innbydende 3-roms leilighet i attraktivt område med parkering i garasje! Boligen ligger i et attraktivt område med gangavstand til UNN/UiT, samt nydelige sol- og utsiktsforhold fra toppetasjen. Kort vei til skole, bar nehage, søndagsåpen Joker og turterreng m/lysløype. Leiligheten inneholder; stue/kjøkken, 2 soverom, bad, hems/loft og entrè. I tillegg har du en hybelleilighet i underetasjen med egen inngang. Denne er registert som sekundærrom i henhold til tegning, og endringer er ikke byggemeldt og godkjent av Tromsø kommune.  Høydepunkter: Parkering i garasje. Solrik veranda. Nydelig utsikt. Moderne standard. Gangavstand til UNN/UiT. Kort avstand til busstopp. For mer informasjon og visning ta kontakt med Hege Kittelsen! ... Les mer

Prisantydning: 4 930 000,-
Boligtype: Leilighet
Eierform: Eier (Selveier)
Felleskostnader pr mnd: 4 107,-
Primærrom: 111m2
Bruksareal: 118m2
Soverom: 2
Byggeår: 1937
Energimerking: G

Se full beskrivelse

Eiendom Dramsvegen 185
9010 Tromsø
Oppdragsnummer 52-23-0266
Totalvurdering Dramsvegen 185 - En innbydende 3-roms leilighet i attraktivt område med parkering i garasje!

Boligen ligger i et attraktivt område med gangavstand til UNN/UiT, samt nydelige sol- og utsiktsforhold fra toppetasjen. Kort vei til skole, barnehage, søndagsåpen Joker og turterreng m/lysløype. Leiligheten inneholder; stue/kjøkken, 2 soverom, bad, hems/loft og entrè. I tillegg har du en hybelleilighet i underetasjen med egen inngang. Denne er registert som sekundærrom i henhold til tegning, og endringer er ikke byggemeldt og godkjent av Tromsø kommune.

Høydepunkter:
Parkering i garasje
Solrik veranda
Nydelig utsikt
Moderne standard
Gangavstand til UNN/UiT
Kort avstand til busstopp

For mer informasjon og visning ta kontakt med Hege Kittelsen!
Matrikkel Gnr. 119 bnr. 719 snr. 2 orgnr. 917674302 i Tromsø kommune
Beliggenhet Eiendommen ligger langs Dramsvegen. Fra området er det flott utsikt mot Tromsøysundet og fastlandet. Fine solforhold på dagtid. Det er kort veg til Tromsømarka, barnehage, barneskole, ungdomsskole, universitetet, sykehuset og idrettsanlegg fra eiendommen. I umiddelbar nærhet er det svært gode bussforbindelser til Jekta handelssenter, Universitetet/sykehuset og Tromsø sentrum.
Adkomst Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.
Tomt/beskaffenhet Andel av eiet tomt på 622 m² som er skrånende. Gruslagt gårdsplass. Parkering på egen tomt. Tomten må vurderes i felles tilstandsrapport for boligsameiet.
Boligtype, og eierform Eierseksjon Leilighet
Byggeår 1937
Areal Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 118 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 2, Antall rom: 4
Byggemåte Enkel bygningsbeskrivelse:
Taktekking i stålplater. Vindski i tre. Takrenner, nedløpsrør og beslag i stål og metall. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående og liggende utvendig trekledning. Grunnmur malt over terreng. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord og undertak. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Etasjeskiller i trekonstruksjon mellom etasjene. Støpt betongplate på grunn. Luftespalter ved raft. Skråhimling på hems. Malte trevinduer med 2 - lags energiglass. Hoveddør i boligen som malt kompaktdør. Sidefelt i glass. Hoveddør til kjeller som malt kompaktdør. Balkongdør som heve-/skyvedør. Veranda på ca. 15 m² med trerekkverk. Utgang fra stue. Konstruksjoner og overflater i treverk. Delvis overbygd. Utvendig trapp i betong.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 22.07.23.
Ferdigattest Det foreligger ikke ferdigattest for 2. etasje på grunn av alder. Det foreligger ferdigattest for selvstendig boenhet i kjeller, to boenheter i 1. etg., tilbygg, garasje og fasadeendringer, datert 29.03.2004.

At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Innhold Inngår i p-rom:
2. etasje; stue/kjøkken , bad/vaskerom, gang, soverom 1, soverom 2, hems.
Kjeller; stue/kjøkken/soverom og bad/vaskerom.

Garderobe i 2.etasje på 7 m².

Halvparten av garasje på 30 m².

Veranda på ca. 15 m² med trerekkverk.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 22.07.23.
Standard Innvendige overflater:
Gulv består i hovedsak av laminat og flis.
Vegger består i hovedsak av malte flater og flis.
Himlinger består i hovedsak av malte flater og malte plater.

Bad/vaskerom - hovedleilighet:
Vegger er belagt med flis. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Vegghengt vask. Veggmontert speilskap med lys. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjkabinett og badekar. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk vifte. Tilluftspalte i dørblad. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Bad/vaskerom - hybelleilighet:
Vegger er belagt med flis. Himling med malte plater. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Vegghengt vask. Veggmontert speil. Gulvmontert toalett. Dusjnisje med skyvedører og veggmontert dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin. Tilluftspalte i dørblad. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Kjøkken - hovedleilighet:
Kjøkkeninnredning med over og underskap. Glatte fronter med håndtak. Benkeplate i laminat med oppvaskkum. Plater på vegg over benkeplate. Belysning og uttak for strøm. Kjøkkenventilator med avtrekk. Plass til integrert: Kjøl/frys, stekeovn, Micro, koketopp og oppvaskmaskin.

Kjøkken - hybelleilighet:
Kjøkkeninnredning med over og underskap. Glatte og profilerte fronter med håndtak. Benkeplate i laminat og stål med oppvaskkum. Flislagt vegg over benkeplate. Belysning og uttak for strøm. Kjøkkenventilator med avtrekk. Kjøleskap og to stk. kokeplater er fastmontert i hybelkjøkken.

Tekniske installasjoner:
Synlige vannrør i: Kobber
Synlige avløpsrør i: Støpejern og plast.
Varmtvannstanken er på ca. 200 liter til hovedbolig.
Varmtvannstanken er på ca. 120 liter til hybel.
Oppvarming består av: Strøm. I hovedsak ved hjelp av: Panelovner og varme i gulv.
Sikringsskap med automatsikringer. Foreligger kursfortegnelse. Skjult og åpent elektrisk anlegg.
Røykvarslere og brannslukningsapparat.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG3:
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Trapper og ramper skal ha håndløper/rekkverk på begge sider. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler også håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp skal ha forsvarlig rekkverk og solid håndlist på begge sider (fra 1967-forskrift). Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Rommet har ingen ventilasjon. Det mangler avtrekk. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

TG IU:
Tekniske installasjoner > Andre installasjoner

TG2:
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er avvik: Åpning til varmtvannstank er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i selve veggkonstruksjonen. Det er plassert et flyttbart speil foran åpningen. Våtsonen i et dusjområde strekker seg 1 meter ut fra dusjveggen. Åpningen er derfor inne i våtsonen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjell målt til 10 mm. Krav til høydeforskjell er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Brist i flis ved badekar. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Det er avvik: Slukmansjett/membran er ikke synlig i klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er avvik: Vegghengt WC med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, hvor evt. lekkasjevann fra sisterne kan fraktes/renne ut på gulv. Manglende silikon mellom flis og vask. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Målt høydeforskjell på 10 mm. Krav til høydeforskjell er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Dusjveggene er montert på en list. Denne listen er limt fast i gulvet. Det er ikke åpning i denne listen, noe som medfører at evt. lekkasjevann fra vask, vaskemaskin eller toalett ikke vil renne ned i sluk. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Det er avvik: Manglende mansjett i sluken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på selve membran. Det er benyttet en eldre sluk, og mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Ikke synlig membran/mansjett rundt rørgjennomføringer. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Fuktskader i benkeplate rundt vasken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik: Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Åpenrom mellom grunnmurspapp og mur. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Selve taktekkingen er forholdsvis ny, og det var ikke mulig å observere skader eller utettheter fra bakkenivå. Det er derimot uklart om undertak ble skiftet samtidig som taktekkingen. Dersom dette ikke ble gjort er mer enn halvparten av forventet brukstid passert på undertaket. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik: Noen av vindskiene er værslitte og har sprekker. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik: Værslitt og sprukket bordkledning enkelte steder. Det er liten og ingen lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på selve trekonstruksjonen. Dette gjelder den delen av boligen som er av eldre dato. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: Fuktmerker ved takgjennomføring på gammel mursteinpipe. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen. Downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Dette til opplysning. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Dette til opplysning. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold

Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Vindu på hems har fuktmerker. Observert i vindusramme. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Sprekk i laminat mellom stue og entre i 1.etg. Enkelte sprekker i innvendig tak i stue 1.etg. Skade i listverk på hybel i kjelleretg. Skade i laminat i gang. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell stue 2.etg.: 14 mm Målt høydeforskjell i stue/kjøkken/soverom kjeller: 25 mm. Høydeforskjellen innebærer avvik i forhold til referansenivå. Eldre bygg har tradisjonelt blitt bygget med grunnere fundamentering, skjevheter og bevegelser med årstider er ikke unormalt. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, https://dsa.no/radon. Radon målinger blir anbefalt de fleste steder for å danne seg et bilde av situasjonen angående risiko knyttet til eventuelt radon eksponering. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik: Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det foreligger ikke dokumentasjon på feiing de siste årene. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er avvik: Utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Dette er et generelt forhold og gjelder ikke bare denne boligen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er kun mulig å observere en liten del av grunnmur. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur). Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 22.07.23.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Selger opplyser om et gjennomsnittlig strømforbruk på kr. 1 550,- mnd.

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad og i entré. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering i garasje og biloppstillingsplass på tomt.
Tomten Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning. Pumpebrønn til kommunalt anlegg.
Regulering Boligen er regulert til boligbebyggelse jfr. reguleringsplan datert 22.11.1976.

Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 4 930 000,- / Fellesutgifter: 4 107,- pr. mnd
Felleskostnader inkluderer; brøyteavtale, TV/internett, forsikring og løpende vedlikehold.
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-

(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Kai Edmund Hansen den 22.07.23
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 324 291,-
Formuesverdi sekundærbolig: 5 032 304,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2022 og er regnet ut ved hjelp av skatteetatens boligverdikalkulator.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter og eiendomsskatt: Kr. 19 222,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Sameiet Måsevegen Borettslag
Styreleder sameiet Daniel Fjellaksel
Fellesutgifter Kr 4 107,- per mnd.
Felleskostnader inkluderer; brøyteavtale, TV/internett, forsikring og løpende vedlikehold.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

Ingen negative heftelser registrert.

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Forsikring Gjensidige
Polisenummer: 83716753
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Vedtekter
Ferdigattest
Energiattest
Reguleringsplan
Pågående regulering
Tegninger
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
Bytte av Vindu på Hybel til sikkerhetsvindu i 2020. Bytte av lamper. Med hjelp av min far som er Elektriker i 2020. Bytte av pumpe på septiktank i 2021 av VVS 24. Byttet kjøkkenkran i 2019 av VVS 24. Installasjon av mini ventilasjon i stue i 2020. Sprekk i tak stue. Oppdaget mus i hybel i 2021. Ikke sett siden installasjon av musebånd og tetting. Bygging av student bolig lengre ned i veien.

Angående hybelleilighet i underetasjen:
I dette tilfellet er sekundærrom innredet til beboelsesrom uten at dette er byggemeldt og godkjent av kommunen. Dette er søknadspliktige tiltak, og fortsatt bruk av arealet i strid med tidligere godkjenninger er kjøpers ansvar og risiko. Konf megler for mer info.

Selveierleilighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
1.etg.:
- Stue på tegning er i dag blitt stue/kjøkken.
- Kjøkken på tegning er i dag blitt garderoberom.
- Gang og bad på tegning er blitt bad/vaskerom.
- Dør mellom gang og kjøkken, gang og stue og gang og entre på tegninger i dag fjernet.
- Bod og soverom på tegning er i dag soverom.
- Dør mellom soverom og soverom på tegning er nå fjernet.
- Dør mellom soverom og entre på tegning er fjernet.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.
Forkjøpsrett Ingen forkjøpsrett.

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Hege Kittelsen

(+47) 41003372

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmeglerfullmektig Hege Kittelsen!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Dramsvegen 185 - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Hege Kittelsen!
Velkommen til Dramsvegen 185 - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Hege Kittelsen!
Moderne 3-roms leilighet i attraktivt område med garasjeplass
Moderne 3-roms leilighet i attraktivt område med garasjeplass
Planskisse 2. etasje hovedleilighet.
Planskisse 2. etasje hovedleilighet.
Planskisse loft hovedleilighet.
Planskisse loft hovedleilighet.
Moderne kjøkken med hvite slette fronter og integrerte hvitevarer.
Moderne kjøkken med hvite slette fronter og integrerte hvitevarer.
På kjøkkenet er det rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap, samt godt med arbeidsplass på kjøkkenbenk.
På kjøkkenet er det rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap, samt godt med arbeidsplass på kjøkkenbenk.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
God plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet og utgang til veranda i bakkant.
God plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet og utgang til veranda i bakkant.
Veranda med nydelige sol- og utsiktsforhold.
Veranda med nydelige sol- og utsiktsforhold.
Plass til utemøbler og grill.
Plass til utemøbler og grill.
Her får du solen fra tidlig morgen til ca. 18-19 på ettermiddagstid.
Her får du solen fra tidlig morgen til ca. 18-19 på ettermiddagstid.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Lys og luftig stue med gode vindusflater sikrer rikelig med innslipp av naturlig lys.
Lys og luftig stue med gode vindusflater sikrer rikelig med innslipp av naturlig lys.
God plass til ønsket møblement i stue.
God plass til ønsket møblement i stue.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Fra stuen har du fantastisk utsikt over Tromsøysundet og Tromsdalen.
Fra stuen har du fantastisk utsikt over Tromsøysundet og Tromsdalen.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Gulv i stue er avrettet og byttet i 2019.
Gulv i stue er avrettet og byttet i 2019.
Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
Hall mellom stue og hovedsoverom.
Hall mellom stue og hovedsoverom.
Her er det muligheter for å etablere flere praktiske oppbevaringsløsninger.
Her er det muligheter for å etablere flere praktiske oppbevaringsløsninger.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Luftig hovedsoverom med god plass til dobbelseng, nattbord og skap.
Luftig hovedsoverom med god plass til dobbelseng, nattbord og skap.
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Soverom 2 er også av god størrelse.
Soverom 2 er også av god størrelse.
Stilig og tidsriktig fargevalg.
Stilig og tidsriktig fargevalg.
Leiligheten har også en hems/loft.
Leiligheten har også en hems/loft.
Dette har flere muligheter, men er av nåværende eiere brukt som et gjesterom.
Dette har flere muligheter, men er av nåværende eiere brukt som et gjesterom.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Romslig og komplett flislagt baderom.
Romslig og komplett flislagt baderom.
Her har du både dusjkabinett og badekar.
Her har du både dusjkabinett og badekar.
Entré.
Entré.
Planskisse hybelleilighet.
Planskisse hybelleilighet.
Bad i hybelleilighet.
Bad i hybelleilighet.
Oppholdsrom i hybelleilighet.
Oppholdsrom i hybelleilighet.
En av flere innredningsmuligheter.
En av flere innredningsmuligheter.
Leilighet med gangavstand til UiT og UNN.
Leilighet med gangavstand til UiT og UNN.
Parkeringsplass i garasje.
Parkeringsplass i garasje.