Sjøveien 487A

Sjøvegan

Soverom
4 stk
Størrelse
196m2
Prisantydning
1 950 000,-

Velkommen til Sjøveien 487A - Stor eiendom i nydelige omgivelser med jaktrettigheter! Beliggende i et natuskjønt område med stor tomt har du her mange muligheter. Sjøvegan ligger ca. 7 km unna, her finner du blant annet dagligvare, skianlegg, skole r og barnehage. Landlige omgivelser med nærhet til både sjø, fjell og fine turterreng. Eiendommen består av tomannsbolig, kårbolig, driftsbygning og garasje. Hovedboligen er fra 1981 og har gjennomgående behov for oppgradering. Høydepunkter: Stor tomt. Kort vei til Sjøvegan sentrum. Flotte sol- og utsiktsforhold. Landlig beliggenhet. Umiddelbar nærhet til naturen. For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmeglerfullmektig! ... Les mer

Prisantydning: 1 950 000,-
Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
Eierform: Eier (Selveier)
Primærrom: 174m2
Bruksareal: 196m2
Soverom: 4
Byggeår: 1981

Se full beskrivelse

Eiendom Sjøveien 487A
9350 Sjøvegan
1. etasje
Oppdragsnummer 52-23-0118
Totalvurdering Sjøveien 487A - Stor eiendom i nydelige omgivelser med jaktrettigheter!

Beliggende i et natuskjønt område med stor tomt har du her mange muligheter. Sjøvegan ligger ca. 7 km unna, her finner du blant annet dagligvare, skianlegg, skoler og barnehage. Landlige omgivelser med nærhet til både sjø, fjell og fine turterreng.

Eiendommen består av tomannsbolig, kårbolig, driftsbygning og garasje. Hovedboligen er fra 1981 og har gjennomgående behov for oppgradering.

Høydepunkter:
Stor tomt
Kort vei til Sjøvegan sentrum
Flotte sol- og utsiktsforhold
Landlig beliggenhet
Umiddelbar nærhet til naturen

For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmeglerfullmektig!
Matrikkel Gnr. 13 bnr. 7 i Salangen kommune
Beliggenhet Eiendommen ligger landlig til i mellom Sjøvegan og Salangsverket. Sjøvegan er nærmeste tettsted og administrasjonssenteret i Salangen kommune i Troms og Finnmark. Sjøvegan er skole- og handelssenteret i kommunen.
Adkomst Privat gruset veg fra kommunal/offentlig veg og opp til boligen/gårdstunet.
Tomt/beskaffenhet Tomten er hellende mot sørvest. Opparbeidet med grasbakke, gruset innkjøring/adkomst og oppstillingsplass, samt noe beplantet med stauder, busker og stedsegne tresorter.
Boligtype, og eierform Selveier Landbrukseiendom
Byggeår 1981
Areal Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 196 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 2, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 6
Byggemåte Utvendige forhold - tomannsbolig:
Tradisjonell tomannsbolig/enebolig m/utleie over 1-plan oppført i tre over ringmur i støpet betongblokker og betongfundamenter. Saltak med prefabrikerte takstoler/sperrer i tre, bindingsverk vegger og etasjeskillere i tre over kryprom. Taket er opprinnelig tekket med pappshingel. Senere tekket pånytt i 2019 med samme type pappshingel. Takrenner i plast/PVC og rennekroker i stål. Bindingsverk vegger fra byggeår. Saltak med prefabrikerte W-takstoler og luftet kaldloft. Ingen tegn til råte/fuktskader eller andre vesentlige svekkelser/deformasjoner. Vinduer med 3-lags isolerglass fra byggeår. Malte/beisede slette ytterdører i tre med profiler utvendig. Sidefelt med isolerglass. Standard dørvridere og låsekasser. Verandadører i samme standard og utførelse som vinduer forøvrig. Balkong/veranda med søylefundamentering. Bærekontruksjoner, bjelker og verandadekke i impregnerte materialer. Malt rekkverk i dimensjonerte materialer og impregnert håndlist. Trapper og ramper i malte impregnerte og dimensjonerte materialer. Galvaniserte trapper/rekkverk i stål.

Boligen har etasjeskiller/bjelkelag i tre. Drenering fra byggeår. Støpte fundamenter og ringmur i betongblokker. Bindingsverk 4" dimensjonert og konstruert etter datidens byggeskikk. Malt stående tømmermannskledning i tre. Veranda fundamentert på søylefundamenter med dekke og rekkverk i impregnerte og dimensjonerte materialer. Trapp med trinn impregnerte materialer.

Utvendige forhold - driftsbygning:
Plasstøpte fundamenter og grunnmur med sparestein. Bindingsverk og murkonstruksjon. Plassbygde taksperrer og åser i grove dimensjoner. Galvaniserte stålplater. Låvepanel. Ingen takrenner. Plassbygde dører med beslag og hengsler i stål. Enkle glass i fjøsdel. Grove gulvbord i tre. Rupanel, tømmervegger. Naturlig ventilasjon med friskluftventiler/lyrer. Innlagt enkelt el-anlegg åpen installasjon. Heisekran/talje for innheising av høy. Ingen brannsikring.

Utvendige forhold - garasje:
Enkel konstruksjon, bindingsverk vegger over støpt plate på mark. Saltak med prefabrikerte takstoler i tre. Liggende malt kledning. Overflatebehandlede stålplater med profil på taket. Stål takrenner,nedløp og beslag. Leddport i stål med motorisert åpner og fjernstyring. Isolerglass vindu. Innlagt enkelt el-anlegg.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport og landbrukstakst utført av Knut Flatebø, datert 19.05.23.
Ferdigattest Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggmeldt eller godkjent.
Innhold Bygninger på eiendommen; våningshus/tomannsbolig, driftsbygning, garasje og kårbolig.

Våningshus/tomannsbolig (196 m²) består av; vindfang 1, gang 1, kjøkken, stue, vaskerom, bad, bod 1, bod 2, bod 3 med utvendig adkomst, vindfang utleiedel, gang utleiedel, stue/kjøkken utleiedel, bad/vaskerom utleiedel, soverom utleiedel, bod utleiedel, bod med utvendig adkomst utleiedel, wc og 3 soverom.

Driftsbygning (178 m²) består av; gjødselkjeller, husdyrrom, fôrlager, vedlager og høylåve lager.

Garasje (24 m²).

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport og landbrukstakst utført av Knut Flatebø, datert 19.05.23.
Standard Innvendige forhold:
Gulv overflater: Belegg, teppe.
Vegg overflater: Malte overflater spon/trefiber.
Tak/himling overflater: Malte himlingsplater.

Våtrom - vaskerom:
Tradisjonelt vaskerom med belegg på gulv, malte overflater på vegg og tak/himling. Sanitærutstyr med skyllekar i PVC og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Våtrom - bad/vaskerom utleiedel:
Belegg på gulv, våtromsplater på vegger og malte himlingsplater i tak/himling. Sanitærutstyr: Badekar med veggmontert dusjgarnityr, gulvmontert klosett og servant uten innredning. Det er utført fuktmåling/søk med slaghammer og Protimeter/Tramex fuktmåler. Det er ikke registrert symptomer på fukt i bunnsvill eller andre konstruksjoner/bygningsmaterialer.

Våtrom - hovedbad:
Belegg på gulv, våtromsplater på vegger og malte himlingsplater i tak/himling. Baderomsinnredning: Innredning 120 cm med slette høyglansede fronter. Servant i helstøpt materiale, speil, lysarmatur og strømuttak. Garnityr i metall. Sanitærutstyr: Dusjkabinett med vegghengt dusjgarnityr, gulvmontert klosett.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning hovedleilighet: Laminerte slette fronter/skuffer. Plass til vanlig komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys Benkeplater i laminat oppvaskkum i rustfritt stål, garnityr i metall Ventilatorer med kanalføring til tak/yttervegg

Kjøkkeninnredning utleiedel: Laminerte slette fronter/skuffer. Plass til vanlig komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys Benkeplater i laminat oppvaskkum i rustfritt stål, garnityr i metall. Ventilator med kanalføring/flexislange til tak/yttervegg. Det må påregnes å bytte ut ventilatorer når innredning skiftes.

Tekniske installsjoner:
Røropplegget er hovedsakelig i kopperrør fra byggeår delvis skjultopplegg samt noe åpen installasjon. Avløpsrør i PVC. Naturlig avtrekk med kanaler fra bad til luftehatt på tak, ellers friskluftventiler i yttervegg, vindusventiler og åpningsvindu. VV-bereder 200 L fra 2004 plassert i vaskerom. VV-bereder 200 L fra byggeår plassert i bad vaskerom utleiedel. Skjultanlegg og noe åpen installasjon. Sikringskap med automatsikringer og skrusikringer i utleiedel. Hovedstrøminntak med jordkabel og overspenningsvern. Røykvarslere og pulverapparat har vært installert i boligen. Utstyret bør funksjonstestes eventuelt utskiftes før eierskifte.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er observert skjevheter i bjelkelag og bærekonstruksjoner.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. De fleste overflater og konstruksjoner har passert anbefalt brukstid/levetid- og det må påregnes full renovering av badet dersom man skal oppfylle dagens krav til våtrom.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. De fleste overflater og konstruksjoner har passert anbefalt brukstid/levetid- og det må påregnes full renovering av badet dersom man skal oppfylle dagens krav til våtrom Det er observert fukt/vannskader i himling, forårsaket av kondens fra luftekanal som går til takhatt.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom utleiedel
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarslere og pulverapparat har vært installert i boligen. Utstyret bør funksjonstestes før eierskifte.

TG2 - avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik: Hovedtrapper i impregnerte materialer har relativt stor trinnhøyde og er ikke god å gå i.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Overflater har en god del slitasje, hakk og merker. Levealder på gulvbelegg og tepper har oppnådd full levealder.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Levealder på de fleste overflater er overskredet.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom utleiedel
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Levealder på de fleste overflater er overskredet.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er avvik: Ventilator har oppnådd mer en halvparten av forventet levealder.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken utleiedel
Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Innredning i utleiedel har stor bruksslitasje.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken utleiedel
Det er avvik: Ventilator fungerer men har oppnådd mer en halvparten av forventet levealder.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er utført mindre utskiftinger og oppgraderinger gjennom byggets levetid uten at alle endringer er formelt dokumentert. Det må påregnes at løpende vedlikehold og ettersyn vil være nødvendig på et såpass gammelt røropplegg. Stoppekran i kryprom.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist kondensdannelser rundt kanaler/gjennomføringer.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er avvik: Bereder er over 20 år.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Skjultanlegg og noe åpen installasjon. Sikringskap med automatsikringer og skrusikringer i utleiedel. Hovedstrøminntak med jordkabel og overspenningsvern.

Tomteforhold > Drenering
Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det er observert fuktinnsig i et av hjørnene i krypkjeller. Grunnmursplast er ikke festet til mur, samt at utvendig mur mangler pussing/maling.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmur er kun slemmet.

TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon - 2
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Kledning er en god del værslitt- og har en god del sprekker og fuktskader i mot de mest værutsatte sidene.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.

Utvendig > Dører
Det er avvik: Ytterdører, balkong/verandadører har oppnådd full levealder, det er sprekker og vannmerker etter naturlig værmessige påkjenninger, samt vanlig bruksslitasje.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad

Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik: Dører er fra byggeår og har en god del slitasje, hakk og merker på dørblad og karmer/listverk.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er utført mindre endringer, utskiftinger og oppgraderinger gjennom byggets levetid, uten at alle endringer er formelt dokumentert. Det må påregnes at løpende vedlikehold og ettersyn vil være nødvendig på et røropplegg som har vært i daglig bruk i flere tiår.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport og landbrukstakst utført av Knut Flatebø, datert 19.05.23.
Møblering/utstyr Kun evt. integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Elektrisk oppvarming og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering i egen garasje samt utenfor bolig.
Tomten Areal: 393 800 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst. Vann fra Rognså vannverk. Septik.
Regulering Uregulert område, avsatt som LNRF område i kommunens reguleringsplan (arealdelen).
Konsesjon Eiendommen er bebygd. Eiendommen oppfyller ikke kravene for konsesjonsfrihet etter konsesjonslovens § 4 (1) nr. 4 (mindre enn 100 dekar, maksimalt 35 dekar fulldyrka og overflatedyrka jord). Kjøper må derfor søke, og få, konsesjon for erverv av eiendommen. Kjøper plikter å søke konsesjon senest 14 dager etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper betaler konsesjonsgebyret. Kjøper er kjent med at eiendommen ikke kan overtas før konsesjon er gitt, kjøper plikter å overta eiendommen senest en måned etter at konsesjon er gitt dersom ikke annet er avtalt. Kjøper er kjent med at dersom han/hun ikke får konsesjon er avtalen fortsatt bindende. Kjøper må da likevel betale avtalt kjøpesum for eiendommen mot blancoskjøte som deponeres hos eiendomsmegler, og overtar risikoen for eiendommen, jf avhl § 2-4. Kjøper plikter umiddelbart etter at klagefrist er utløpt å iverksette nødvendige tiltak for å videreselge eiendommen til en person som kan få konsesjon. Behandlingstid for en konsesjonssøknad er normalt 1 - 3 måneder avhengig kommunen eiendommen ligger i.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 1 950 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,- (avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Knut Flatebø den 19.05.23
Takster og verdier Teknisk verdi 3 283 000,-
Verdi takst 1 950 000,-
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 494 718,-
Formuesverdi sekundærbolig: 1 879 927,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2022 og er regnet ut ved hjelp av skatteetatens boligverdikalkulator.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 15 928,- pr. År.
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

1908/900153-1/75 Erklæring/avtale
13.01.1908 AVSTÅELSE AV GRUNN TIL VEG, VANNLEDNING, TAUBANE M,V,

1910/900180-1/75 Skjønn
16.07.1910 OVERSKJØNN I TVIST SALANGEN BERGVERK MOT DANIEL INGEBRIGTSEN
M.FL.
Gjelder denne registerenheten med flere

1919/900230-2/75 Festekontrakt - vilkår
08.12.1919 festetid: 35 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5417 Gnr:13 Bnr:7 Fnr:1
ÅRLIG AVGIFT NOK 20
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
Gjelder denne registerenheten med flere

1928/900299-1/75 Erklæring/avtale
25.06.1928 PLIKT TIL Å LEVERE MELK TIL SALANGEN MEIERI.
Gjelder denne registerenheten med flere

1942/901905-1/75 Elektriske kraftlinjer
02.03.1942
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/3190-1/75 Jordskifte
07.06.2004 Nord-Troms jordskifteretts sak nr 21/1995 19.10
Kampen/Hjerttind
Grensegang i medhold av jorskiftel.§89a for avmerking,
koordinatfesting og kartlegging av grensen mellom ovennevnte
eiendommer og Statens eiendommer i Bardu-, Salangen-,
Sørreisa- og Dyrøy kommune i samsvar med rettskraftig dom
avsagt 24.01.1995, av Utmarkskommisjonen for Nordland og
Troms
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 5417-13/5
Rettigheter i eiendomsrett
1896/900136-1/75 Bestemmelse om veg
24.07.1896 rettighetshaver:Knr:5417 Gnr:13 Bnr:7
Bestemmelse om vannrett

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Landbrukstakst
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Tegninger
Opplysninger fra kommunen
Matrikkelbrev
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Kommunen opplyser om følgende:
Vi har registrert visuellt at det nylig er kommet opp en garasje/uthus på eiendommen. Denne er antatt å være fratatt søknadsplikt grunnet størrelse, men den er ikke byggemeldt.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Hege Kittelsen

(+47) 41003372

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmeglerfullmektig Hege Kittelsen!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Sjøveien 487A - Presentert av Sne eiendomsmegling ved Hege Kittelsen!
Velkommen til Sjøveien 487A - Presentert av Sne eiendomsmegling ved Hege Kittelsen!
Stor eiendom i nydelige omgivelser.
Stor eiendom i nydelige omgivelser.
Fasade tomannsbolig.
Fasade tomannsbolig.
Stue i ene delen av tomannsbolig.
Stue i ene delen av tomannsbolig.
Stuen har store vindusflater som gir godt med lysinslipp.
Stuen har store vindusflater som gir godt med lysinslipp.
Kjøkken i ene delen av tomannsbolig.
Kjøkken i ene delen av tomannsbolig.
Bad i ene delen av tomannsbolig.
Bad i ene delen av tomannsbolig.
Innredning med slette høyglansede fronter, dusjkabinett og gulvmontert klosett.
Innredning med slette høyglansede fronter, dusjkabinett og gulvmontert klosett.
Boligen har totalt fire soverom - soverom 1
Boligen har totalt fire soverom - soverom 1
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 3
Soverom 3
Gang i ene delen av tomannsbolig.
Gang i ene delen av tomannsbolig.
Boligen har rikelig med lagringsplass med flere boder.
Boligen har rikelig med lagringsplass med flere boder.
Eiendommen ligger i et naturskjønt område.
Eiendommen ligger i et naturskjønt område.
Velkommen til visning!
Velkommen til visning!