Trollveien 4

Skaland

Soverom
3 stk
Størrelse
612m2
Prisantydning
5 900 000,-

Velkommen til Trollvegen 4, 6 & 8 - Langs Nasjonal turistvei ligger denne spesielle eiendommen som nå skal selges! I naturskjønne omgivelser og med tilhørende næringsdel finner du Trollvegen 4, 6 & 8. Eneboligen holder en karakteristisk sti l. Den består av entré, gang, bad, vaskerom, kjøkken, hall, stue, spisestue og tre soverom. Terrassen har gassdreven badestamp med overbygg. Det er også vinterisolert lysthus hvor du kan nyte sene sommerkvelder! Hulder- og trollparken var i flere tiår en folkekjær turistdestinasjon på Senja. Øya er ofte referert til som "det nye Lofoten". Eiendommen består av fem salonger av variert størrelse, to toalettrom, butikk med mat- og suvernirsalg, kjølerom og arbeidsrom. For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmegler Robin C. Lund! ... Les mer

Prisantydning: 5 900 000,-
Boligtype: Enebolig
Eierform: Eier (Selveier)
Primærrom: 156m2
Bruksareal: 612m2
Soverom: 3
Byggeår: 1985

Se full beskrivelse

Eiendom Trollveien 4
9385 Skaland
Oppdragsnummer 52-22-0388
Totalvurdering Trollveien 4,6 & 8 - Langs Nasjonal turistveg ligger denne spesielle eiendommen som nå skal selges!

I naturskjønne omgivelser og med tilhørende næringsdel finner du Trollvegen 4, 6 & 8. Salgsobjektet består av tre deler: En enebolig, en næringsdel og en tomt der "Senjatrollet" stod. Tilgrensende til eiendommene er det opparbeidet en stor parkeringsplass med tømmestasjon for bobiler og busser. Det gjør området til et naturlig stoppested for tilreisende.

Eneboligen holder en karakteristisk stil og inkluderer hvitevarer, safe, steam- og massasjedusj, boblebadekar og bibliotek. Innvendig består den av vindfang, gang, bad, vaskerom, kjøkken, hall, stue, spisestue og tre soverom. I tillegg har du en bod hvor det er rikelig med lagringsplass. Terrasse er bygd i 2007 og har gassdreven badestamp med overbygg og renseanlegg. Det er også vinterisolert lysthus med inventar oppført i 2013 hvor du kan nyte sene sommerkvelder!

Hulder- og trollparken var i flere tiår en folkekjær turistdestinasjon på Senja. Nå er eiendommen klar for et helt annet konsept? Senja er en attraktiv destinasjon for toppturer på ski i vinterhalvåret, og har kjente fjell som "Segla" og "Breitinden" som er hyppig besøkt på sommeren. Det er mange krefter som jobber for å få Senja på kartet som et bærekraftig og attraktivt reisemål. Øya er ofte referert til som "det nye Lofoten".

Næringsdelen består av fem salonger av variert størrelse, to toalettrom, butikk med mat- og suvernirsalg, kjølerom og arbeidsrom. Det har kapasitet til hele 120 gjester. I 2. etasje er det et stort atelier innredet som stue med sovealkove. Utover dette er det to lagerrom, gang, og garasje med elektrisk styrt port.
Matrikkel Gnr. 316 bnr. 30
Gnr. 316 bnr. 31
Gnr. 316 bnr. 36
i Senja kommune
Beliggenhet Eiendommene ligger på Finnsæter på Senja. Senja er Norges nest største øy og ligger i Troms fylke. Øyen er meget naturskjønn og er en yndet turistdestinasjon. Turiststrømmen til øya øker stadig, og mange mener Senja etter hvert vil utvikle seg til en like sterk merkevare som Lofoten har opparbeidet seg internasjonalt. Det er blitt vedtatt at det er helsårsferge. Dette har stor betydning for den økende vinterturismen i Tromsø, som også vil berøre Senja. Nasjonal turistveg går rett forbi, og de har også etablert en stor parkeringsplass med tømmestasjon for bobiler og busser ved anlegget. I nærheten har det nyetablerte og moderne turistanlegget Hamn i Senja har hatt en eksplosiv utvikling ved salg av leiligheter og hyttetomter.
Adkomst Eiendommen ligger langs Nasjonal turistveg Senja og har enkel adkomst herfra. Det er på sommeren fergeforbindelse til Lofoten og helårsferge fra Senja til Brensholmen.
Tomt/beskaffenhet Gnr./Bnr. som eneboligen ligger på er planert og opparbeidet.

Eiendommene ligger på et høydedrag med god utsikt mot landskapet rundt. Nasjonal turistveg Senja går mellom Gryllefjord og Botnhamn, med korte avstikkere til Mefjordvær og Husøy. Strekningen er 102 km lang (veg 86/862). Eiendommen ligger opp til denne med den mulighet det medfører for eksponering.
Boligtype, og eierform Selveier Enebolig
Byggeår 1985
Areal Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 612 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod). Megler har ikke kontrollmålt arealene.
Areal er hentet fra utført teknisk takst.
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4
Byggemåte Enebolig
OM BYGGEMETODEN:
Enebolig oppført i 1 etasjer over støpt plate på mark med forskjellige nivå på gulv. Ringmur er direkte fundamentert på fjell. Yttervegger består av leca isoblokk med puss utvendig og innvendig påforing av tre. I hall, peisestue og stue er det parti med isolert bindingsverk av tre. Innvendige vegger består av 100mm leca pusset på begge sider. Deler av lecavegger er lektet ut der halve veggen består av stående panel. Etasjeskille mellom 1. etasje og mørkeloft er utført i som trekonstruksjon. Takkonstruksjonen som tradisjonell torvtak. Vinduer og balkongdører er utført med 2-lags isolerglass. Ytterdør utført som tett dør, isolert. Innvendige dører utført som malte fyllingsdører. Veranda med lysthus og overbygget badestamp har direkte adkomst til hall. Pipe utført som plassbygget ildsted. Avløpsledninger i PVC. Vannledninger av kobber med plastovertrekk.

Opplysninger jfr. eierskifterapport utført av Raymond Meier, datert 28.09.2022.

Næringsdel
GRUNNFORHOLD:
Byggegrunn: Det ble ikke foretatt geologiske undersøkelser i forbindelse med utarbeidelse av denne rapporten. Det opplyses av eier at grunnarbeid er sprengt fjell og grus. Dette er i utgangspunktet god byggegrunn, som gir færre tekniske utfordringer. Det er dokumenter på store setningsskader pga. vannledningsbrudd som har forårsaket utvasking av masser under bygg. Det må påregnes store kostnader i form av tiltak.

FUNDAMENTERING:
Eier opplyser at det er delvis fundamentert på en forsterkning av masser over fjell og stedlige masser.

BÆRENDE KONSTRUKSJONER:
Bærende konstruksjoner er antatt å være av murvegger, søyler, bjelker og fundamenter.

ETASJESKILLERE:
Gulv mot grunn, ukjent oppbygging. Etasjeskiller mot kald loft består av trebjelkelag med mellomliggende isolasjon. I himling er det lektet ned og montert innvendig kledning. Stenderavstand er c/c 600mm. Det er ikke montert dampsperre himling rundt og i nærheten av loftsluke. Eier informerer at det skal være montert i resterende tak mellom varm og kald sone. Det må forventes mindre kostnader i form av tiltak.

YTTERVEGGER:
Yttervegger består av leca isoblokk pusset på utside og innside.

INNERVEGGER:
Innervegger består av leca pusset på begge sider.

TEKNISKE INSTALLASJONER:
VENTILASJON:
Naturlig ventilasjon i form av klaffeventiler og åpningsvinduer. Mekanisk ventilasjon kjøkkenvifte. Oppgradering er helt nødvendig i form av arbeidsmiljøkrav. Større kostnader må påregnes.

EL:
Elektrisk anlegg av varierende alder. Flere sikringsskap med både skrusikring og automatsikring. Varmekabler i hele 1 etg. Panelovner i 2 etg.

SANITÆR:
Utstyr i stor grad fra byggetiden. Større kostnader må påregnes.

VARME:
Varmekabler i hele 1 etg.

BRANN:
Det er ikke montert brannvarslingsanlegg. Det er montert brannslange som dekker hele eiendommen.

TAKKONSTRUKSJON/YTTERTAK:
Takstoler i den delen som ble bygd i 1985. I del fra 1988 er det limtrebjelker som er anlagt på rundtømmerstokker med en sentersøyle av tykk furustokk. Taket er bygget på tradisjonell måte, med undertak av tre lagt på åser. Taket var tidligere tekket med torv men ble skiftet ut til shingeltak i 2015 pga. lekkasjer.

INNVENDIG STANDARD:
Innvendig standard framstår som i normal stand til tross for alderen og bruk. Bygget er tilpasset spesielt til sitt bruk som verksted/ galleri og serveringssted og innredet deretter. Det er behov for vedlikehold og utskifting av overflater.

UTVENDIG STANDARD:
Utvendig standard oppfattes som normalt. Det er behov for vedlikehold og utskifting av overflater. Samtlige vinduer og dører er utdatert og må skiftes ut.

SETNINGSSKADER:
Det er dokumenter på store setningsskader pga. vannledningsbrudd som har forårsaket utvasking av masser under bygg. Se eget dokument AS57517 datert 26.04.21.

SOPP/RÅTE:
Det er ikke registrert soppdannelser i forbindelse befaring.

LEKKASJER:
Inspeksjon foretatt i loftsluke til kryploft. Det registreres fukt i konstruksjonen. Videre undersøkelser og
tiltak kreves. Mistenker lekkasje i shingeltak.

GENERELL VEDLIKEHOLD:
Det er ikke gjennomført nevneverdig vedlikehold bortsett fra nødvendige tiltak som skifte av taktekke i 2015.

Informasjon jf. verditakst utført av Raymond Meier, datert 26.10.2022, eierskifterapport utført av Raymond Meier, datert 28.09.2022, samt opplysninger fra selger.
Ferdigattest Det foreligger ferdigattest for påbygg 1989 bnr. 31 for selve kafébygget med galleri. Det foreligger ikke ytterligere dokumenter på tillatelse. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Innhold Enebolig:
Inngår i p-rom: Vindfang, gang, bad, vaskerom, kjøkken, hall, stue, spisestue og tre soverom.
I tillegg til dette er det en bod.

Næringsdel:
1. etasje: Vindfang, salong, galleri, gang, kjøkken, wc, garasje, lager og kjølerom.
Loft: Trapperom og galleri.

Informasjon jfr. verditakst utført av Raymond Meier, datert 26.10.2022, eierskifterapport utført av Raymond Meier, datert 28.09.2022, samt opplysninger fra selger.
Standard Vegger: Halvpanel og pusset leca vegger
Tak: Panel
Gulv: Vinylklikk, keramiske fliser og vinylbelegg

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG3:
TG2:
Byggegrunn, fundamenter og grunnmur:
Byggegrunn er kjent, se under. Det er påvist synlige skader og/eller skjevheter på fundamentet, se under. Det er påvist riss, sprekker eller skader på grunnmuren, se under. Det er ikke påvist avskallet puss som fører til at isolasjonen har blitt eksponert. Det er ikke påvist skader slik at drenering og annen sikring mot vann og fuktighet er utett.
Merknader:
Det ble ikke foretatt geologiske undersøkelser i forbindelse med utarbeidelse av denne rapporten. På bakgrunn av observasjoner gjort på befaringsdagen, vurderes grunnforholdene å være stabile. Fundament ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Ringmur er hevet en del over bakkenivå pga. helning på tomt. Det ble kun foretatt utvendig inspeksjon av boligen for å se etter tegn til setninger og avvik i konstruksjonen. Det registreres små områder med sprekker, riss, bom og løs puss på ringmur. Eier opplyser at bygget står direkte på fjell. Det er påvist eksponert armering i skift leca. Puss er behandlet med ukjent malingstype.

Yttervegger og veggkonstruksjon:
Det er ikke påvist deformasjoner og/eller fuktskader i ytterveggens konstruksjoner. Det er påvist avvik på vannbord over og under vindu, eller i overgangen mellom grunnmur og fasade og i etasjeskillere, se under. Det er påvist skader, sprekker og råteskade på kledningen, se under. Det er ikke påvist tilstrekkelig lufting for kledningen, se under. Det er påvist konstruksjonsfeil, se under. Det er utført stikktaking på typiske skadesteder, slik som i nedkanten av panelet og i områdene rundt vinduene og funnet i orden. Det er observert materialvalg ved yttervegg som kan gi forkortet levetid, se under.
Merknader:
Vindu er ikke montert korrekt i lecavegg og der det er bindingsverk. Ikke luftet kledning der det er bindingsverk. Utvendig stående kledning støpt fast i overgang bindingsverk/ lecamur. Det er fra bakkenivå foretatt en visuell kontroll kombinert med stikkprøver på tilfeldig valgte områder.

Vinduer og ytterdører:
Det er påvist punkterte glass, se under. Det er påvist avvik ved beslag, vannbord, omramming, karm eller ytre tetting, se under. Dører og vinduer vurderes som sikre mot vanninntrengning i konstruksjonen.
Merknader:
Vindu og dører er fra byggeår 1985. Levetiden er straks passert i forhold til anbefalte intervaller for vedlikehold og utskifting. Tilfeldigvalgte vinduer, balkongdør og ytterdør ble funksjonstestet. Det vil måtte påregnes stedvis smøring/justering. Enkelte vindu lar seg ikke åpne. Pga. alder er enkelte pakninger harde med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble observert punktert/ skadet glass på befaringen.

Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
Det er ikke påvist svanker/svai i mønet. Det er påvist fuktskjolder, se under. Det er påvist råteskade og skadedyr, se under. Det ser tett ut rundt gjennomføringer. Det er påvist ventilering/lufting.
Merknader:
Visuell kontroll og fuktsøk på tilfeldigvalgte valgte områder fra innvendige himlinger på loftetasje ga ingen tegn til fukt i konstruksjonen. Det observeres fuktskjolder som kommer fra uisolerte ventilasjonsrør. Disse er ikke i bruk i dag. Det er også et lite parti med fuktskjolder i undersiden taktro. Usikkert om det tidligere har vært lekkasje som er utbedret. Det er registrert avføring fra større dyr, mulig røyskatt. Isolasjon ved raft helt opp i taktro, kun små lufteåpninger.

Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
Undertaket antas å være i fra 1985. Taket vurderes slik at det er tilstrekkelig helning. Detaljer knyttet til oppkanter, beslag, overlys (lysåpninger), skorsteiner og rørgjennomføringer vurderes som tilfredsstillende. Innfesting og overganger vurderes som tilfredsstillende. Vedlikeholdsnivået vurderes ikke som tilfredsstillende, se under. Det er ikke påvist avvik i forhold til avskalling, fuger og beslag. Høyden på skorstein er forskriftsmessig. Denne bygningsdelen er stort sett i orden.
Merknader:
Partier med lite torv på taket. Ujevnt fordelt. Torvholdskroker må vedlikeholdes. Mangler ved gavl avslutninger/ løsninger.

Renner, nedløp og beslag:
Merknader:
Det mangler deler av takrenner. Vann som renner av taket må ledes bort fra bygningskonstruksjonen ved hjelp av fungerende nedløpssystem eller på annen måte slik at byggverket og terrenget ikke får skadelig fuktpåkjenning.

Innvendig Loft:
Det er påvist biologiske skadegjørere fra kaldt-, kne-, hanebjelke-, eller kryploft. Se under. Det er ikke påvist lekkasjer, fuktskjolder, kondens og lignende ved piper, overganger, i bjelker eller takluker. Det er ikke påvist lekkasje rundt rør- eller kanalgjennomføringer. Det er påvist ventilering av yttertaket.

Merknader:
Konstruksjon er utført som luftet loftsrom. Via inspeksjonsluker til mørkeloft observeres dampsperre i himling plan 1. Det mangler isolasjon i himling ved takluke. Loftkonstruksjonen er isolert helt ut til yttervegg. Deler av isolasjonen hindrer lufting av loftsrom. Luftespalte i raft er plassert helt inn til yttervegg og mangler netting.

Terrasser, balkonger, trapper o.l.:
Konstruksjonen vurderes som forsvarlig festet. Det er ikke påvist svekkelser i forankring eller understøtting. Det er påvist skader, slik som avskalling, deformasjoner, riss, sprekker, råteskader og rust på overflater, se under. Vannavrenning vurderes som tilstrekkelig. Oppkant mot vegg og dør vurderes ikke som tilstrekkelig. Det er påvist skader i tettesjiktet.
Merknader:
Veranda i fra stue i 1 etasje samt veranda i inngangsparti er oppført i normalt solide materialer. Fremstår i normalt god stand med normal bruksslitasje. Er noe slitte overflater pga. manglende vedlikehold. Overganger mellom bolig og konstruksjon er ikke riktig utført.

Etasjeskillere:
Denne bygningsdelen er stort sett i orden.
Merknader:
Boligen er oppført som støpt plate på mark. Det foreligger ingen dokumentasjon på sikkerhet mot radon og det stilles ingen krav til dette ved salg av bolig. Eier opplyser at det er foretatt målinger over 2 år uten at radonkonsentrasjon i inneluften oversteg grenseverdien 200 Bq/m3. Ukjent årstall når det ble utført. Det opplyses at gulv på grunn ble målt med instrument for å finne eventuelt avvik i forhold til total planhet. Lokalt avvik 10-20mm. Totalt avvik 15-30mm. Etasjeskiller av tre mot kald loft. Det opplyses at etasjeskiller mot kald loft ikke ble målt med instrument for å finne eventuelt avvik og retning på overflate. På visuelt grunnlag observeres det ikke retningsavvik i etasjeskiller utover det som kan forventes av dagens standard.

Overflate vegger og himling:
Det er ikke påvist riss og sprekker. Det er påvist sprekker i fuger, se under. Det er ikke påvist avvik på skjøter og underkant av plater. Det er påvist bom (hulrom) under fliser. Det er ikke påvist fuktskader, spor etter skadedyr. Det er ventiler som kan åpnes.
Merknader:
Det er montert panel i himling. Keramiske fliser på gulv. Vindu står innenfor våtsone rett ovenfor badekar. Det registreres bomlyd i enkelte veggliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent. Intervall for vedlikehold av keramiske fliser er passert. Det er benyttet sementbasert fugemasse rundt vindu og innvendig dør. Dette er delvis sprukket opp.

Overflate gulv:
Det er ikke påvist riss og sprekker. Det er ikke påvist sprekker i fuger. Skjøter og underkant av plater på gulv er inspisert. Det er påvist bom (hulrom) under fliser. Det er ikke påvist spor etter råteskade, muggvekst eller skadedyr. Det er ikke påvist tilfredsstillende fall til sluket. Se under. Terskel er vurdert som ikke tilfredsstillende. Se under. Det er ikke påvist knirk i gulvet.
Det er ikke påvist tilfredsstillende høydeforskjell fra toppen av sluket til toppen av membranen ved dørterskelen. Se under. Det er ikke påvist flekker eller andre skader.
Merknader:
Kommer ikke til sluk under badekar eller dusjkabinett. Disse må demontere og flyttes for å kunne utføre inspeksjon. Ikke åpning i terskel for tilluft . Mekanisk avtrekk uten tilluft. Keramiske fliser på gulv. Dagens løsning med fall vurderes ikke tilfredsstillende med tanke på å kunne lede eventuelt lekkasjevann til sluk. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.

Membran, tettesjiktet og sluk:
Membranen er fra ca. 2007. Det er ikke muligheter for å rengjøre sluk. Det er ikke påvist tegn på feil utførelse, feil materialvalg, skadelig fukt eller utettheter. Arbeidet vurderes ikke som fagmessig utført. Det er ikke boret hull i tilstøtende rom eller fra undersiden. Se under. Det er fuktkontrollert med egnet fuktmåleverktøy. Se under.
Merknader:
Tilstøtende vegger består av leca og gulv av betong. Hulltaking ikke mulig å gjennomføre. Inspeksjon av membran/ slukmansjett er ikke mulig. Badekar og dusjkabinett kan ikke flyttes og har ikke andre muligheter for inspeksjon. På bakgrunn av dette kan ikke membran verifiseres, og således er det uklart om den finnes eller er tilfredsstillende etablert.

Overflate vegger og himling (vaskerom):
Det er ikke påvist riss og sprekker. Det er ikke påvist fuktskader, spor etter skadedyr. Det er ikke ventiler som kan åpnes.
Merknader:
Malt pusset lecavegger på 3 sider av rommet. Halvpanel og malt pusset leca på yttervegg. Panel i himling. Mangler ventiler i rommet.

Overflate gulv:
Det er ikke påvist riss og sprekker. Det er ikke påvist spor etter råteskade, muggvekst eller skadedyr. Det er påvist tilfredsstillende fall til sluket. Terskel er vurdert som ikke tilfredsstillende. Se under. Det er påvist tilfredsstillende høydeforskjell fra toppen av sluket til toppen av membranen ved dørterskelen. Det er påvist flekker eller andre skader. Se under.
Merknader:
Maling gulv. Nedsenket sluk i betong. Ikke membran. Malte gulv er en dårlig løsning på bad. Man får som regel problemer med å få det helt tett i overgangene både til vegg og sluk. Ikke laget løsning for avtrekk og tilfredsstillende gjennomstrømning.

Membran, tettesjiktet og sluk:
Membranen er fra ca. -. Det er muligheter for å rengjøre sluk. Arbeidet vurderes ikke som fagmessig utført. Det er ikke boret hull i tilstøtende rom eller fra undersiden. Se under. Det er fuktkontrollert med egnet fuktmåleverktøy. Se under.
Merknader:
Ikke membran på gulv. Kun malt betonggulv.

Andre rom:
Alvorlig feil eller mangel
Merknader:
Mulig fuktskade i konstruksjonen. Ved måling registreres det fuktutslag i et hjørne på soverom og i store deler av stue. Det er montert en større konstruksjon på store deler av yttervegger i stue som inneholder planter. Disse magasinerer en del fukt og man er usikre på om denne er tett mot betonggulv. Det er avtalt at eier skal fjerne denne fuktkilden for å se om forholdene forbedrer seg.

Varmtvannsbereder:
Varmtvannsbereder er fra ca. 1985. Det er ikke påvist avdrypp og fuktskjolder ved bereder. Berederens plassering er tilfredsstillende. Berederen er lekkasjesikret.
Merknader:
Bereder er eldre enn 20 år.

Ventilasjon:
Boligen har naturlig ventilasjon. Boligen har mekanisk ventilasjon. Boligen har ikke balansert ventilasjon. Tilluft, avtrekk og luftutveksling vurderes som ikke tilfredsstillende.
Merknader:
Mangelfull ventilasjon til bolig. Kun mekanisk ventilasjon kjøkkenvifte og bad. Boliger skal ha ventilasjon som sikrer et forsvarlig inneklima. Ventilasjonen skal være tilpasset det enkelte roms funksjon. Kjøkken, sanitærrom og våtrom skal ha avtrekk.

Opplysninger jfr. eierskifterapport utført av Raymond Meier, datert 28.09.2022.
Møblering/utstyr Det kan medfølge diverse møblement/inventar, etter avtale med selger.
Oppvarming Enebolig: Peis i stue, spisestue, kjøkken og på terrasse. Det er montert luft/luft varmepumpe. Varmekabler i flere rom. Det er opplyst at det i stue ligger to sløyfer, men at den ene sluttet å fungere for noen år siden.
Næringsdel: Varmekabler og panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Det er en parkeringsplass i garasje tilknyttet enebolig. I tillegg ligger det vis-à-vis eiendommen en stor parkeringsplass med tømmestasjon bygd av nasjonal turstivei og Berg kommune.
Tomten Areal: 5 547 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommene er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Regulering I reguleringsplan, vedtatt 06.07.87, endret 22.01.1988 er området regulert til industri.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 5 900 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,- (avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Verditakst utført av Raymond Meier, datert 26.10.2022.
Eierskifterapport utført av Raymond Meier, datert 28.09.2022.
Takster og verdier Markedsverdi på verditakst nøringsdel: 3 400 000,-
Markedsverdi på eierskifterapport enebolig: 3 100 000,-
Markedsverdi på tomt: 1.025.000,-
Kommunale avgifter Mht kommunale utgifter har vi nå pr. år følgende:
Næring: 23.176,-
Privat bolig: 12.928,-
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på Gnr. 316 Bnr. 36:

Ingen.

Følgende erklæringer er tinglyst på Gnr. 316 Bnr. 31:

Ingen.

Følgende erklæringer er tinglyst på Gnr. 316 Bnr. 30:

Ingen.

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Eierskifterapport enebolig
Verditakst næringseiendom
Selgers egenerklæringsskjema
Dokument fra selger om Enebolig og Hulderheimen
Ferdigattest
Kommuneplankart
Avtale parkeringsplass og tømmestasjon ved Senjatrollet
Tegninger
Nabolagsprofil
Budsskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
Ikke nok helling på gulv fra døren på motsatt side av rommet og mot sluk, ifølge takstmann. Har hatt lekkasje i stuetaket ned mot hovedveien. Det har dryppet i vinduskarm/ blomsterbed, ikke mht regnvær, men ved ising og kalde perioder med påfølgende væromslag. Ble utbedret og har ikke vært noe de siste 3 årene. Også hatt vanninntrengning ved luftehatt på kaldloftet for mange (ca. 15) år siden. Det ble ordnet og har ikke sett tegn på mer etter det. Varmekablene i stuegulv ligger i 2 sløyfer. Den ene sløyfen sluttet å virke etter noen år. Kablene ble lagt av et elektrisk firma. Det ble lagt nye rør fra næringsbygg til privatbolig, da det var vannlekkasje som vedgikk næringsbygget. Rørene ble lagt i direkte linje fra inntaket i næringsbygget og over til privat bolig. Arbeidet gikk gjennom forsikringsselskapet. Oljetanken er tom men ikke sanert eller fylt igjen. Ikke vært i bruk siden jeg overtok huset i 2003, og visstnok noen år før det. Vi har hatt setningsskader i næringsbygget i 2013, som ble delvis utbedret av forsikringsselskapet. Dette skyltes vannlekkasje og utvasking under næringsbygget. For privat bolig foreligger tilstandsrapport med kommentarer på sprekker og andre skavanker mht privat bolig.

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Robin Cornelius Lund

(+47) 97435860

Sondre Hjelmevoll

(+47) 40616599

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Trollveien 4,6 & 8 - Presentert av eiendomsmegler Robin C. Lund!
Velkommen til Trollveien 4,6 & 8 - Presentert av eiendomsmegler Robin C. Lund!
Enebolig med stor tomt og tilhørende næringseiendom
Enebolig med stor tomt og tilhørende næringseiendom
Et større område rundt eiendommen er regulert til næring/industri så det er rikelig med muligheter for nye eiere
Et større område rundt eiendommen er regulert til næring/industri så det er rikelig med muligheter for nye eiere
Til info så er Sesamtoget fjernet
Til info så er Sesamtoget fjernet
Senja er en attraktiv destinasjon for toppturer på ski i vinterhalvåret
Senja er en attraktiv destinasjon for toppturer på ski i vinterhalvåret
Eiendommen har et stort potensiale!
Eiendommen har et stort potensiale!
Eneboligen holder en karakteristisk stil
Eneboligen holder en karakteristisk stil
Stue med særpreg
Stue med særpreg
Romslig med flere møbleringsmuligheter
Romslig med flere møbleringsmuligheter
Peis tilknyttet spisestue gir en lun og fin steming
Peis tilknyttet spisestue gir en lun og fin steming
Stort kjøkken
Stort kjøkken
Komplett flislagt bad med varmekabler
Komplett flislagt bad med varmekabler
Det er tre soverom i eneboligen
Det er tre soverom i eneboligen
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 3
Soverom 3
Kontor/bibliotek
Kontor/bibliotek
Terrasse er bygd i 2007
Terrasse er bygd i 2007
Gassdreven badestamp med overbygg og renseanlegg
Gassdreven badestamp med overbygg og renseanlegg
Det er også vinterisolert lysthus med inventar oppført i 2013
Det er også vinterisolert lysthus med inventar oppført i 2013
Her kan du kan nyte sene sommerkvelder!
Her kan du kan nyte sene sommerkvelder!
Hulder- og trollparken var i flere tiår en folkekjær turistdestinasjon på Senja
Hulder- og trollparken var i flere tiår en folkekjær turistdestinasjon på Senja
Fem salonger av variert størrelse
Fem salonger av variert størrelse
Butikk med mat- og suvernirsalg
Butikk med mat- og suvernirsalg
To toalettrom
To toalettrom
Loftet på næringsdelen er et stort atelier
Loftet på næringsdelen er et stort atelier
Innredet som stue med sovealkove
Innredet som stue med sovealkove
Sesamtoget ble fjernet i 2021
Sesamtoget ble fjernet i 2021
Ta kontakt med megler for å avtale visning
Ta kontakt med megler for å avtale visning
Hamn i Senja er ca. 3 kilometer fra eiendommen
Hamn i Senja er ca. 3 kilometer fra eiendommen