Balsfjordgata 26

Tromsø

Soverom
4 stk
Størrelse
137m2
Prisantydning
4 850 000,-

Balsfjordgata 26 - En oppgradert og sentrumsnær halvpart av tomannsbolig med hybeldel. Boligen framstår flott og innholdsrik med romslig stue, kjøkken, bad og to gode soverom i både hoveddel og hybeldel. Gåavstand til dagligvare, busstopp, Tromsø s entrum, skole, barnehage og flotte turområder. Direkte bussforbindelser til bl.a. UiT/UNN og Langnes. Høydepunkter: Hybeldel som kan bidra til gode leieinntekter. Tidligere utleid for kr 12.000,-.. Boligen har vært gjennom flere store oppgraderinger de siste 4 år.. Fleksibel bolig med flere bruksmuligheter.. Innenfor bomsone 1.. Gåavstand til sentrum (ca 5 min), samt kollektivtransport og dagligvare like ved.. Direkte bussforbindelser til bl.a. UiT/UNN og Giæverbukta.. Herlige turområder langs sjøen både mot sentrum og mot Telegrafbukta.. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 4 850 000,-
Boligtype: Tomannsbolig
Eierform: Eier (Selveier)
Primærrom: 134m2
Bruksareal: 137m2
Soverom: 4
Byggeår: 1950
Energimerking: F

Se full beskrivelse

Eiendom Balsfjordgata 26
9007 Tromsø
Oppdragsnummer 52-22-0201
Totalvurdering Balsfjordgata 26 - En oppgradert og sentrumsnær halvpart av tomannsbolig med hybeldel. Boligen framstår flott og innholdsrik med romslig stue, kjøkken, bad og to gode soverom i både hoveddel og hybeldel (ikke søkt bruksendring). Det har vært gjort flere større oppgraderinger de siste årene med etablering av kjøkken i kjeller og modernisering av kjøkken i 1. etasje i 2018, overflater 1. etasje, og modernisering av begge bad. Tomten til sameiet har fine og grønne uteområder.

Boligen ligger sentralt til i Balsfjordgata, et veletablert og populært boområde rett sør for Tromsø sentrum. Her har man kort gangavstand til alt man trenger i hverdagen, som dagligvarebutikk, busstopp med direkte bussforbindelser til bl.a. UiT/UNN og Giæverbukta (Langnes) og Tromsø sentrum. For øvrig finnes det flere parker og turstier i umiddelbar nærhet.

Høydepunkter:

- Hybeldel som kan bidra til gode leieinntekter.
- Boligen har vært gjennom flere store oppgraderinger de siste 4 år.
- Fleksibel bolig med flere bruksmuligheter.
- Innenfor bomsone 1.
- Gåavstand til sentrum (ca 5 min), samt kollektivtransport og dagligvare like ved.
- Direkte bussforbindelser til bl.a. UiT/UNN og Giæverbukta.
- Herlige turområder langs sjøen både mot sentrum og sørover mot Telegrafbukta.
Matrikkel Gnr. 200 bnr. 73 snr. 1 i Tromsø kommune
Adkomst Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
Tomt/beskaffenhet Tomten er opparbeidet med plen og beplantning. Eiendommen ligger i relativt skrånende terreng.
Boligtype, og eierform Eierseksjon Tomannsbolig
Byggeår 1950
Areal Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 137 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 2, Antall rom: 5
Byggemåte Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2- og 3-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass av nyere alder.
Dører: Bygningen har malt hovedytterdør. Bygningen har malt balkongdør i tre med innfelt glass.
Platt/Veranda/Balkong: Veranda på ca. 5 kvm, med utgang fra stue gjennom balkongdør. Rekkverk i malte bord.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Per Steinar Skoglund datert 03.11.2022, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Ferdigattest Det foreligger ferdigattest datert 23.01.1955. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Dagens planløsning er sammenlignet med godkjente byggetegninger og på godkjente byggetegninger er soverom mot sør og deler av bad i underetasjen benevnt som s-rom. Utleie av deler av egen bolig er ikke et søknadspliktig tiltak i seg selv, men dette forutsetter at bruken av arealene er i tråd med tidligere godkjenninger. Bruksendring fra s-rom til p-rom er et søknadspliktig tiltak og kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til nevnte forhold. Konf megler for mer info.
Innhold Inngår i P-rom:
Hovedplan: Entrè, Trapperom, gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
Underetasje: Hall med trapp, gang, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.

Inngår i S-rom:
Underetasje: Bod.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Per Steinar Skoglund datert 03.11.2022, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Standard Innvendig er det gulv av laminat og belegg. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel.

Kjøkken:
Kjøkken hovedplan:
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin, komfyr, platetopp og micro.
Kjøkken underetasje:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp.

Våtrom:
Bad 1:
Vegger: Mikrosement på flis.
Taket: Malte plater.
Gulv: Mikrosement på flis. Det er fall til sluk.
Rommet har elektriske varmekabler. Nye overflater på flis er lagt i 2022.
Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjvegger/hjørne.
Bad 2:
Veggene har baderomsplater.
Taket har himlingsplater.
Gulvet er flislagt.
Rommet har elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik

TG3:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Det er registrert ujevnheter i verandadekke.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen har en del slitasjegrad utover det som er normalt ut ifra alder. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Det er liten frihøyde i trappeløp. Det mangler rekkverk i deler av trappen. Fri høyde er for liten. Det er 14 cm åpning i rekkverk.
- Bad/vaskerom underetasje: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er ikke påvist noe form for tettesjikt, membran eller mansjett. Det er ikke mulighet for vann i område rundt bereder å renne til sluk.
- Bad 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet fungerer per dags dato, men det anbefales totalrenovering pga. manglende informasjon om tettesjikt/membran, evt. innhenting av informasjon.

TG2:
- Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er registrert svertesopp på innvendig vinduskarm.
- Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke
- Overflater: Det er påvist skader på overflater.
- Gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette gjelder kjøkken i sokkel. Det er fall til sluk i underliggende gulv på grunn. Sluk befinner seg under kjøkkeninnredning. Det er stoppekran i rommet.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Pipe er ikke synlig i kjeller. Lufteluke er synlig i skyvedørsgarderobe i 1. etasje.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Bad/vaskerom underetasje: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Gjelder plater ved inspeksjonsluke og overgang plate til flis. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det mangler flis på gulv.
- Kjøkken underetasje: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering. Løs kanal.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Dette gjelder rom i kjeller.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Elektrisk anlegg: El. anlegg med åpen løsning. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter Eier opplyser om at sikringsskap er skiftet i 2018.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Per Steinar Skoglund datert 03.11.2022, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering på felles utvendig oppstillingsplass med plass til 2-3 biler. De to seksjonene i sameiet deler på disse plassene. Det gjøres oppmerksom på at biloppstilling skjer på området mellom vei og bolig som befinner seg utenfor eiendommens tomtegrense.
Tomten Areal: 360 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Offentlig vei, vann og kloakk. Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.
Regulering Eiendommen er regulert til boligbygg jf. reguleringsplan datert 27.10.1976.
Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen jf. eiendomsrapport datert 20.06.2022.
Eiendommen ligger innenfor fortettingsområdet jf. eiendomsrapport datert 20.06.2022.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 4 850 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,- (avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Per Steinar Skoglund den 03.11.22
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 850 309,-
Formuesverdi sekundærbolig: 3 061 112,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2020.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 15 498,- pr år.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Adgang til utleie Hoveddelen i 1. etasje kan leies ut i sin helhet.

Det er innredet hybeldel i underetasjen med kjøkken, bad og to soverom. Denne har tidligere vært utleid for kr 12.000,-
Fellesutgifter Det betales kr 8.564,- pr år til felles husforsikring.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

1991/9325-1/97SEKSJONERING
07.08.1991
SNR: 1
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 150/271

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Ferdigattest
Tegninger
Reguleringsplankart
Grunnkart
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen

Visninger og Covid-19:

Vi tar situasjonen med Covid-19 på alvor og ønsker å unngå store fellesvisninger.

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Anders Karlstrøm

(+47) 77691500

Last ned:

Last ned prospekt

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Balsfjordgata 26 - Presentert av Anders Karlstrøm
Velkommen til Balsfjordgata 26 - Presentert av Anders Karlstrøm
En oppgradert og sentrumsnær halvpart av tomannsbolig med hybeldel.
En oppgradert og sentrumsnær halvpart av tomannsbolig med hybeldel.
Flott og sentral beliggenhet i Balsfjordgata.
Flott og sentral beliggenhet i Balsfjordgata.
Kort gåavstand til alt du trenger i det daglige.
Kort gåavstand til alt du trenger i det daglige.
Planskisse 1. etasje
Planskisse 1. etasje
Velkommen inn!
Velkommen inn!
Skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass i gang.
Skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass i gang.
Her er det lagt nytt gulv i 2022.
Her er det lagt nytt gulv i 2022.
Stuen framstår romslig og har god plass for både sofagruppe og spisebord.
Stuen framstår romslig og har god plass for både sofagruppe og spisebord.
Boligen har internett via fiber.
Boligen har internett via fiber.
Fin utsikt fra balkongen.
Fin utsikt fra balkongen.
En bolig som passer utmerket for unge par eller andre som ønsker leieinntekter som kan bidra på månedskostnadene.
En bolig som passer utmerket for unge par eller andre som ønsker leieinntekter som kan bidra på månedskostnadene.
Plass for spisebord.
Plass for spisebord.
Kjøkkenet framstår moderne og har god skap- og benkeplass.
Kjøkkenet framstår moderne og har god skap- og benkeplass.
Det er også her plass for et lite spisebord.
Det er også her plass for et lite spisebord.
Badet i 1. etasjen er nylig oppgradert med mikrosement på både gulv og vegger.
Badet i 1. etasjen er nylig oppgradert med mikrosement på både gulv og vegger.
Hoveddelen har to store soverom.
Hoveddelen har to store soverom.
Soverom 2 har god oppbevaringsplass i garderobeskapet.
Soverom 2 har god oppbevaringsplass i garderobeskapet.
Begge soverommene vender ut mot stille og rolige omgivelser.
Begge soverommene vender ut mot stille og rolige omgivelser.
Fin utsikt fra soverom 2.
Fin utsikt fra soverom 2.
Hoveddelen har rikelig med lagringsplass i underetasjen.
Hoveddelen har rikelig med lagringsplass i underetasjen.
Planskisse underetasje
Planskisse underetasje
Det er etablert en hybeldel i underetasjen.
Det er etablert en hybeldel i underetasjen.
Her er det to gode soverom, stort kjøkken og bad.
Her er det to gode soverom, stort kjøkken og bad.
Kjøkkenet ble satt inn i 2018 og framstår moderne.
Kjøkkenet ble satt inn i 2018 og framstår moderne.
Plass for spisebord.
Plass for spisebord.
Bad i underetasje.
Bad i underetasje.
To store soverom i hybeldelen. Soverom mot sør er ikke søkt bruksendret hos Tromsø kommune.
To store soverom i hybeldelen. Soverom mot sør er ikke søkt bruksendret hos Tromsø kommune.
Med tilgang mellom hoveddel og hybeldel, finnes det flere bruksmuligheter for boligen.
Med tilgang mellom hoveddel og hybeldel, finnes det flere bruksmuligheter for boligen.
Dagligvare et steinkast unna.
Dagligvare et steinkast unna.
Busstopp like ved med direkte bussforbindelser til bl.a. UiT/UNN og Giæverbukta (Langnes) og Tromsø sentrum.
Busstopp like ved med direkte bussforbindelser til bl.a. UiT/UNN og Giæverbukta (Langnes) og Tromsø sentrum.
Velkommen til visning!
Velkommen til visning!