Sommerfeldts gate 34

Tromsø

Soverom
3 stk
Størrelse
107m2
Prisantydning
4 590 000,-

Sommerfeldts gate 34 - En innholdsrik og sentrumsnær halvpart med hybeldel (ikke godkjent) i kjelleretasjen. Boligen framstår moderne med gode oppholdsrom, to soverom og flislagt bad. I tillegg er det stor, ny veranda fra 2022 med flott utsikt. Bol igen ligger ca 7 min gange fra sentrum og like ved busstopp som har direkteforbindelse til bl.a. UiT/UNN (5 min) og Jekta (10 min). Kort vei til dagligvare, marka, skoler og barnehager. Høydepunkter: Stor veranda fra 2022 med herlige sol- og utsiktsforhold.. Parkering i carport.. Internett via fiber.. Hybeldel med egen inngang.. Renovert pipe med stålrør 2022.. Stor hage med plen og diverse beplantning.. Bomsone 1.. Gåavstand til sentrum og kort vei til UNN/UiT.. Svært gode bussforbindelser og dagligvare like ved.. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 4 590 000,-
Boligtype: Tomannsbolig
Eierform: Eier (Selveier)
Primærrom: 107m2
Bruksareal: 107m2
Soverom: 3
Byggeår: 1948
Energimerking: G

Se full beskrivelse

Eiendom Sommerfeldts gate 34
9009 Tromsø
Oppdragsnummer 52-22-0222
Totalvurdering Sommerfeldts gate 34 - En innholdsrik halvpart av tomannsbolig med sentral beliggenhet og gode forbindelser til både UiT/UNN og sentrum. Boligen framstår moderne med gode oppholdsrom, to soverom og flislagt bad. I tillegg er det stor, ny veranda fra 2022 med flott utsikt. I kjelleretasjen er det etablert en hybeldel som kan generere gode leieinntekter. Hybeldelen er ikke omsøkt og godkjent av Tromsø kommune. Bilen parkerer du i carport eller på oppstillingsplasser. Stor hage med plen og diverse beplantning.

Boligen ligger ca 7 min gange fra sentrum, hvor du finner alt du trenger i det daglige, samt kafeer, restauranter, apotek, rekreasjonsområder og mye mer. Like ved har du busstopp som har direkteforbindelse til bl.a. sentrum, UiT/UNN (5 min), Jekta Storsenter (10 min) og Tromsdalen (15 min). I tillegg er det kort vei til fine turområder, samt skoler og barnehager.

Høydepunkter:

- Stor veranda fra 2022 med herlige sol- og utsiktsforhold.
- Parkering i carport.
- Internett via fiber.
- Hybeldel med egen inngang. Hybeldelen er ikke omsøkt og godkjent av Tromsø kommune.
- Renovert pipe med stålrør 2022.
- Rikelig med lagringsplass.
- Stor hage med plen og diverse beplantning.
- Gåavstand til sentrum og kort vei til UNN/UiT.
- Svært gode bussforbindelser og dagligvare like ved.

For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmegler Anders Karlstrøm!
Matrikkel Gnr. 200 bnr. 1421 snr. 1 i Tromsø kommune
Adkomst Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
Tomt/beskaffenhet Ideell andel av skrånende tomt fallende mot øst.
Boligtype, og eierform Eierseksjon Tomannsbolig
Byggeår 1948
Areal Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 107 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Antall rom: 5
Byggemåte Bygningsbeskrivelse:
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Undertak er ikke inspisert, tilgang fra annen seksjon. Renner og nedløp av plastbelagt stål. Vann er ført i rør i grunnen. Antatt oppført i pløyd plank, med utvendig panelkledning. Lektet ut og antatt tilleggsisolert, montert ny utvendig kledning tidlig på 2000 tallet. Saltakform, sperrekonstruksjon. Takkonstruksjon/loft er ikke inspisert, adkomst via annen seksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2 og 3-lags glass. De fleste vinduer er fra 1988, 1990 og et eldre i stue. I hybelleilighet i kjeller er vinduene fra 1999. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Eier opplyser at dør inn til leiligheten skal skiftes før avhending. Verandadør med glassfelt fra 1988 kniper i karm. Ytterdør til hybelleilighet i tre, utvendig malt. Veranda med understøtting. Trekonstruksjon. Renovert/nymontert i 2022. Rekkverkshøyde 1,08 m. Bjelkelag av tre, støpt gulv i kjeller. Montert plast på betonggulvet og trebord. Tegelsteinspipe, vedovn montert i stue. Vedovn montert i 2015 av Firma. Pipe er renovert med nytt innerrør/røykrør og ny tilkobling til vedovn,
arbeidet er utført av Pipe og ildsted AS. Opplysning fra eier. Boligen har trapp i tre til felles kjellerrom. Rekkverk i tre. Innvendige dører er fabrikkmalte formpressede og profilerte malte tredører og profilerte lakkerte furudører.

Tomteforhold:
Det er ukjent byggegrunn. Antatt steinsatt fra byggeår, det er antatt ikke noe moderne drenering på denne boligen.. Grunnmur i betong/sparesteinmur. Stablesteinsmur mot hovedveg, denne har Tromsø kommune montert. Terrenget er tilnærmet flatt/svakt hellende mot boligen på vestside, dette forholdet bør utbedres. Bygningen har utvendig avløpsrør av ukjent type. vannledning av ukjent type.

Opplysninger jf. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen, datert 31.08.2022.
Ferdigattest Det har vært gjort en gjennomgang av kommunens arkiver etter bygningsdokumenter for den aktuelle eiendommen. Det er ikke funnet midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i arkivet. Boligen er oppført i 1948, noe som er før bygningsloven trådte i kraft for hele landet i 1965, og det er ikke uvanlig at det i mange kommuner er mangelfulle arkiv for tiden før 1965. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998, jfr. plan- og bygningslovens §21-10, 5.ledd.
Innhold Inngår i P-rom:
Underetasje: Vindfang, stue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom.
1. etasje: Entré, bad, kjøkken, stue og to soverom.

Det er en veranda vendt mot sørøst, med utgang fra stue.

Adkomst via felles vindfang med trapp. Felles vaskerom og bod i kjeller. Felles carport og sportsbod på tomta.

Opplysninger jf. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen, datert 31.08.2022.
Standard Overflater:
Utvendige overflater:
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Undertak er ikke inspisert, tilgang fra annen seksjon. Antatt oppført i pløyd plank, med utvendig panelkledning. Lektet ut og antatt tilleggsisolert, montert ny utvendig kledning tidlig på 2000 tallet.

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Panel, strie, glassfibervev og fliser.
Tak: Panel og malte plater.

Kjøkken:
Underetasje: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Laminat benkeplate. Kitchenboard over benk. Opplegg til oppvaskmaskin.
1. etasje: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter i tre, kitchenboard over benk, laminat benkeplate. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin. Ventilator.

Bad og vaskerom:
Underetasje: Dusjkabinett, wc, servant, opplegg til vaskemaskin. Fliser på gulv, panel og fliser på vegger. Avtrekksvifte i himling.
1. etasje: Dusjkabinett, wc, servant m/innredning. Badet er komplett flislagt med gulvvarme. Avtrekksvifte i vegg.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av kobber og noe plast.
Stoppekran i felles kjellerbod.
Det er avløpsrør av plast i synlige deler.
Boligen har mekanisk ventilasjon.
Avtrekk fra kjøkken og bad, tilluft via ventiler og vinduer.
Varmtvannstanken til hovedleilighet er på 152 liter. Ukjent produksjonsår.
Benkemontert bereder montert på gulvet under benkeplate i hybelleilighet.
Det er to sikringsskap med automater, et til leilighet i 1. etasje og et til hybelleilighet.
Seriekoblet brannvarslere og brannslokningsapparat.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er påvist fuktskader i etasjeskiller Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist eldre fuktskader i bjelkelaget.

- Bad:
Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon.

- Elektrisk anlegg:
Det er 2 sikringsskap med automater, et til leilighet i 1. etasje og et til hybelleilighet. Det er utført arbeid på det elektriske anlegget av elektriskfirma opp gjennom årene, det foreligger ikke samsvarserklæring på alt arbeidet. Eier har montert nye lysarmatur og avtrekksvifte, dette arbeidet må sjekkes av elektrikerfirma.

- Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er målt 25,1 vektprosent fukt i bunnsvill i påforete vegger i kjeller. Det er påvist saltutslag på fritt eksponerte murvegger i kjeller.

- Terrengforhold:
Terreng faller inn mot bygning. Terrenget er tilnærmet flatt/svakt hellende mot boligen på vestside, dette forholdet bør utbedres.

TG2:
- Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tekkingen har høy alder og malingsavflassing.

- Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er nedbøyning i takrenner og det er stedvis frostsprengning i nedløp.

- Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.

- Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Det er avvik: Trobord er stedvis gjennomspikret.

- Vinduer:
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er avvik: Flere vinduer i 1. etasje har utvendige sprekker i treverket og noen er fuktskadet og noen kniper i karm.

- Dører:
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Verandadør med glassfelt fra 1988 kniper i karm.

- Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.

- Rom Under Terreng:
Det ble målt 25,1 vektprosent vann i bunnsvill, dette er å regne som meget fuktig.

- Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

- Bad/vaskerom:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

- Bad/vaskerom:
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

- Bad/vaskerom:
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er påvist sprekk i bakkant av WC.

- Bad:
Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist sprekk i fliser ved vindu. Det er antatt at montering av fliser ikke er utført av fagmann.

- Bad:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

- Bad:
Det er påvist skader på innredning. Det er påvist svelleskade på servantskap.

- Kjøkken:
Det er registrert litt fuktsvelling på benkeplate og på benkeskap.

- Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

- Avløpsrør:
Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Enkelte skjøter/forgreninger på synlige avløpsrør er tapet.

- Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke sluk i rommet hvor varmtvanntanken er montert.

- Varmtvannstank 2:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

- Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Opplysninger jf. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen, datert 31.08.2022.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering i felles carport og oppstillingsplass for bil foran carporten.
Tomten Areal: 495 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Offentlig vei, vann og kloakk. Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.
Eier opplyser at det er lagt ny kommunal ledning frem til boligen, med disse er ikke koblet til.

Opplysninger jf. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen, datert 31.08.2022.
Regulering Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, jf. reguleringsplan datert 24.01.1952.

Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen.

Eiendommen ligger innenfor fortettingsområdet.
Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for vegstøy.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 4 590 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-
(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Kurt Asmund Sørensen den 31.08.22
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 154 689,-
Formuesverdi sekundærbolig: 4 156 880,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2020.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 21 666,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Adgang til utleie Hoveddelen i 1. etasje kan leies ut i sin helhet.

Det er innredet stue, kjøkken, bad og soverom i kjelleretasjen. Utleie av deler av egen bolig er ikke et søknadspliktig tiltak i seg selv, men dette forutsetter at bruken av arealene er i tråd med tidligere godkjenninger. I dette tilfellet er sekundærrom innredet til beboelsesrom uten at dette er byggemeldt og godkjent av kommunen. Dette er søknadspliktige tiltak, og fortsatt bruk av arealet i strid med tidligere godkjenninger er kjøpers ansvar og risiko. Konf megler for mer info.
Sameiet Sameiet består av to seksjoner og er ikke aktivt.
Det er pt. ingen formaliserte regler i sameiet.
Fellesutgifter Det betales kr 7.494,- pr år i forsikring fordelt på begge seksjonene (kr 3.747,- pr seksjon pr år).
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

Heftelser:
2002/11875-2/97 Erklæring/avtale 23.08.2002
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/772229-2/200 Erklæring/avtale 16.05.2018 21:00
Rettighetshaver: TROMSØ KOMMUNE
Org.nr: 940101808
Bestemmelse om brannhydrant / brannkum
Bestemmelse om veg-/gateskilt og kumanivsere samt stolper for oppsetting av disse
Bestemmelse om polygonpunkt
Bestemmelse om etablering og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2002/11875-1/97 Seksjonering 23.08.2002
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 142/275
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 OG 2

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Forsikring NITO Bolighus fullverdi Ekstra
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Egenerklæringsskjema
Tegninger
Reguleringsplan
Pågående regulering
Grunnkart
Nabolagsprofil
Budskjema

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kjeller er innredet til hybelleilighet, dette forholdet er antatt ikke omsøkt Tromsø kommune. Det er ingen vinduer i hybelleilighet i kjeller som tilfredsstiller forskriftenes krav til rømningsvei (godkjente rømningsvinduer skal ha minimum fri høyde på 0,6 m, fri bredde på minimum 0,5 m og tilsammen skal høyde + bredde være minimum 1,5m). Eier har bestilt et nytt vindu som skal monteres på soverom, dette skal tilfredsstille forskriftenes krav til rømningsveg. Brannstige fra annen seksjon i 2. og 3. etasje er montert for nær vinduer i denne seksjonen. Kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til disse forholdene. Opplysninger jf. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen, datert 31.08.2022.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
- Drypp i avløp til vask 2 ganger, første gang ble pakning byttet, andre gang ble vannlås og tilhørende rør byttet av rørlegger. Takstmann fant ifb. med dette salget fukt i bunnsville (se tilstandsrapport).
- 2015 Nytt ildsted montert av Nysted AS. Pipe er renovert med nytt innerrør/røykrør og ny tilkobling til vedovn, arbeidet er utført av Pipe og ildsted AS.
- Balkong med noe råteskader ble renovert i 2022. Som en følge av dette ble det avdekket at en bjelke fra carport stakk ut fra taket og inn i balkong. Denne hadde en råteskade og ble utbedret.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.
Forkjøpsrett Ingen forkjøpsrett.

Visninger og Covid-19:

Vi tar situasjonen med Covid-19 på alvor og ønsker å unngå store fellesvisninger.

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Anders Karlstrøm

(+47) 77691500

Last ned:

Last ned prospekt

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Sommerfeldts gate 34 - Presentert av Anders Karlstrøm
Velkommen til Sommerfeldts gate 34 - Presentert av Anders Karlstrøm
Her får du bl.a. parkering i carport, veranda og rikelig med lagringsplass.
Her får du bl.a. parkering i carport, veranda og rikelig med lagringsplass.
Eiendommen har herlige uteområder med stor hage med plen.
Eiendommen har herlige uteområder med stor hage med plen.
Planskisse 1. etasje
Planskisse 1. etasje
Planskisse underetasje
Planskisse underetasje
Velkommen til visning!
Velkommen til visning!
Romslig og lys stue med store vindusflater og god plass til ønsket møblement.
Romslig og lys stue med store vindusflater og god plass til ønsket møblement.
Her kan du enkelt møblere i flere soner og etter behov.
Her kan du enkelt møblere i flere soner og etter behov.
Fra stuen har du utgang til en stor og ny veranda.
Fra stuen har du utgang til en stor og ny veranda.
Verandaen byr på gode solforhold og fin utsikt over mot fastlandet.
Verandaen byr på gode solforhold og fin utsikt over mot fastlandet.
Her er det også god plass for utemøbler og feks grill.
Her er det også god plass for utemøbler og feks grill.
Spisebordet har sin naturlige plass mellom kjøkkenet og TV-stuensonen.
Spisebordet har sin naturlige plass mellom kjøkkenet og TV-stuensonen.
Innholdsrikt kjøkken med god skap- og benkeplass.
Innholdsrikt kjøkken med god skap- og benkeplass.
Kjøkkenet har mye skapplass og praktiske arbeidsforhold.
Kjøkkenet har mye skapplass og praktiske arbeidsforhold.
Flislagt bad med gulvvarme, dusjkabinett og gulvmontert wc. Innredning har god oppbevaringsplass.
Flislagt bad med gulvvarme, dusjkabinett og gulvmontert wc. Innredning har god oppbevaringsplass.
Hoveddelen har to gode soverom. Hovedsoverommenet har stort garderobeskap med mye lagringsplass.
Hoveddelen har to gode soverom. Hovedsoverommenet har stort garderobeskap med mye lagringsplass.
Soverom 2 passer utmerket som gjesterom, barnerom
Soverom 2 passer utmerket som gjesterom, barnerom
eller hjemmekontor.
eller hjemmekontor.
Felles trappegang med som nylig er overflateoppusset.
Felles trappegang med som nylig er overflateoppusset.
I kjelleretasjen er det etablert en hybeldel som kan generere gode leieinntekter. Hybeldelen er ikke omsøkt og godkjent av Tromsø kommune.
I kjelleretasjen er det etablert en hybeldel som kan generere gode leieinntekter. Hybeldelen er ikke omsøkt og godkjent av Tromsø kommune.
Oppholdsrom i hybeldel.
Oppholdsrom i hybeldel.
Soverom i hybeldel.
Soverom i hybeldel.
Bad i hybeldel. Opplegg for vaskemaskin.
Bad i hybeldel. Opplegg for vaskemaskin.
Hagen passer utmerket for uteaktiviteter, lek og moro.
Hagen passer utmerket for uteaktiviteter, lek og moro.
Bilen parkerer du i carporten eller på oppstillingsplass i front.
Bilen parkerer du i carporten eller på oppstillingsplass i front.
Boligen ligger ca 7 min gange fra sentrum, hvor du finner alt du trenger i det daglige, samt kafeer, restauranter, apotek, rekreasjonsområder og mye mer. Busstopp med direkteforbindelse til UiT/UNN i umiddelbar nærhet.
Boligen ligger ca 7 min gange fra sentrum, hvor du finner alt du trenger i det daglige, samt kafeer, restauranter, apotek, rekreasjonsområder og mye mer. Busstopp med direkteforbindelse til UiT/UNN i umiddelbar nærhet.